Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Liveblog en speelschema dag 14 - Djokovic gloreert en pakt 24e Grand Slam-titel

Kevin van Nunen

Geupdate 11/09/2023 om 14:15 GMT+2

De veertiende en laatste dag van de US Open breekt aan. Maar als Daniil Medvedev en Novak Djokovic hun goede vorm weten vast te houden, moet het mooiste wellicht nog komen. De finale bij de dames tussen Coco Gauff en Aryna Sabalenka was al bijzonder, maar een herhaling van de eindstrijd van 2021 klinkt ook goed. Kijk live tennis op Eurosport en volg het liveblog.

US Open | Djokovic viert finaleplaats door te juichen met imitatie signature move Shelton

Welkom in het liveblog van Eurosport waarin we de US Open dagelijks op de voet volgen. We plaatsen met name updates tijdens de partijen van de Nederlanders, maar volgen ook alle andere verhaallijnen in New York. Je vindt hier ook updates van de toppers, al is er geen garantie dat we ook ’s nachts livebloggen. Mis geen enkele rally via discovery+.

#24

Daar is ie dan! Titel nummer 24 voor Novak Djokovic. Wat moest hij er hard voor werken, maar uiteindelijk komt hij altijd bovendrijven. Wat een legende!

Tiebreak king

Een enorm spannende set moest beslist worden in een tiebreak en dan raad je het al. Djokovic trekt aan het langste eind en komt met 2-0 in sets voor. Deze doet heel erg pijn voor Medvedev, die nu drie sets op rij moet winnen om Djokovic van zijn 24e Grand Slam titel af te houden.

Finale komt op gang!

Medvedev komt steeds beter in de wedstrijd en de finale is echt een strijd geworden. Dan krijg je dit soort geweldige punten en rallies die maar niet ophouden. Het publiek in het Arthur Ashe Stadium kan er ook geen genoeg van krijgen.

First blood Djokovic

De eerste klap is een daalder waard. Djokovic is zoals zo vaak uiterst solide en een break in de tweede game is genoeg voor setwinst. De eerste stap naar titel nummer 24 is gezet!

36 slagen...

36 slagen, aan dat soort rallies zullen we moeten wennen. Voorlopig gaan de meeste punten de kant van Djokovic op, die een 4-1 voorsprong geniet, maar cadeau krijgt de 24-voudig Grand Slam-winnaar het allerminst.

Een paar minuten...

Nog tien minuten en dan gaan we beginnen! Wordt het de tweede voor Medvedev of de 24e voor Djokovic? Een ding is zeker, ook vanavond gaat er geschiedenis geschreven worden in het Arthur Ashe Stadium in New York.

Gauff en...?

Coco Gauff is winnares van de US Open vrouwen, maar wie gaat er bij de mannen met de hoofdprijs vandoor? Het antwoord volgt zondagavond vanaf 22:00 uur als Medvedev en Djokovic de strijd met elkaar aangaan.
Medvedev heeft dit toernooi al laten zien wat er kan gebeuren als hij zich vastbijt in een tegenstander. Hij stuurde Carlos Alcaraz namelijk naar huis, waarmee het scenario van een droomfinale van tafel ging. Althans, een droomfinale kan het alsnog worden.
picture

US Open | "Eén van ons gaat sterven, je zult het zien!" - Daniil Medvedev over zware omstandigheden

Medvedev 'spelbreker' voor droomfinale

Dat is aan Medvedev. En aan Djokovic. Als Medvedev van Alcaraz kan winnen, kan hij dan ook Djokovic verslaan of heeft hij te vroeg gepiekt? De eindstrijd is een herhaling van de finale van 2021 toen het na drie sets gedaan was.
Medvedev was die avond duidelijk de betere en won in 6-4 6-4 6-4 terwijl Djokovic snikkend achterbleef omdat het niet was gelukt een Calendar Slam te winnen. Dit keer is die druk er niet, wel krijgt de Serviër een kans om van zijn eigen record van 23 gewonnen Grand Slams 24 te maken.
picture

US Open | Bijzondere medische time-out voor Medvedev - “Ik wil wat mijn tegenstander kreeg”

SPEELSCHEMA EN TIJDEN DAG 14 US OPEN

De eerste partijen op een baan starten om 17:00 uur Nederlandse tijd, tenzij anders aangegeven. Het tijdsverschil met New York bedraagt 6 uur.
Arthur Ashe Stadium
Dabrowski/Routliffe (16) - Siegemund/Zvonareva (12) - vanaf 19:00 uur
Medvedev (3) - Djokovic (2) - niet voor 22:00 uur
Louis Armstrong Stadium
De Groot (1) - Kamiji (2)
Reid - Hewett (2)
Vink (1) - Schroder (2)

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie