Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wimbledon | “Murray maakt alleen in Londen nog kans om Grand Slam te winnen” - Wilander

Wesley Schreurs

Geupdate 04/07/2023 om 11:48 GMT+2

Andy Murray is terug in actie op zijn geliefde Wimbledon. De tweevoudig winnaar staat dinsdag in de eerste ronde tegenover landgenoot Ryan Peniston en treft mogelijk in de tweede ronde al Stefanos Tsitsipas. Eurosport-experts Barbara Schett en Mats Wilander denken dat Murray een kans maakt om ver te komen en al helemaal door de steun van de Britse fans en zijn familie.

Wimbledon | "Dit is een bijzondere tijd voor de familie Murray" - Barbara Schett

Murray maakt zich op voor zijn eerste wedstrijd op het centre court van Wimbledon dit jaar. De Brit werd vorig jaar verslagen door John Isner in de tweede ronde, maar dit seizoen verkeert Murray in een betere vorm. De voormalig nummer één van de wereld won twee challengers op gras achter elkaar en hij sloeg expres Roland Garros over om zich nog beter voor te bereiden op Wimbledon.
Schett gelooft dat Murray zeer gemotiveerd is om een geweldige prestatie neer te zetten voor zijn fans en familie. “Wat een gelegenheid is het en niet alleen voor Murray, maar ook voor ons om hem nog een keer in actie te zien. Ik weet zeker dat de fans hem ongelooflijk gaan aanmoedigen en ik denk dat Murray klaar is om ver te komen in het toernooi.”
picture

AusOpen | Murray redt werkelijk iedere bal van Kokkinakis en maakt wereldpunt

Rolmodel

Schett benadrukt dat de 36-jarige Murray in dit stadium van zijn carrière een rolmodel wil zijn voor zijn kinderen. “Deze momenten zijn heel bijzonder, want de kinderen van Murray zijn oud genoeg om hun vader te kunnen zien spelen. Ik denk dat hij een rolmodel voor ze wil zijn, zoals elke vader en het is prachtig dat zijn hele familie er is.”
“Dit zijn de momenten waarvoor Murray nog tennist, want hij wil op het grote podium staan hier op Wimbledon. Andy heeft zoveel succes in London gehad en hij zou zomaar weer iets ongelooflijks kunnen presteren. Dit is een bijzondere tijd voor de familie Murray”, zei Schett.

Tien jaar geleden

Murray won tien jaar geleden zijn eerste Wimbledon-titel door Novak Djokovic in de finale te verslaan. Een 76-jarige droogte zonder Britse eindwinnaar kwam ten einde en geschiedenis was geschreven. Het is ongetwijfeld het mooiste moment in de carrière van Murray en in 2016 liet hij nog eens de Britse toeschouwers juichen toen hij Milos Raonic in de eindstrijd versloeg.
picture

Wimbledon | “Murray maakt alleen in London nog een kans om een Grand Slam te winnen” - Wilander

Stunt in de maak?

Wilander vindt dat Murray met vertrouwen Wimbledon kan in gaan en dat er wellicht een mooie stunt in de maak is. “Het is natuurlijk ongelooflijk speciaal voor iedereen dat Murray er nog steeds bij is. Ik denk dat dit de reden is waarom hij blijft tennissen, zodat hij terug kan keren naar Wimbledon. Hij heeft niet alleen het gevoel om er te spelen, maar ook dat hij een kans heeft om het heel goed te doen in een Slam.”
“Ik denk dat Murray alleen op Wimbledon nog een kans heeft om een Grand Slam te winnen. Hij heeft hier twee keer gewonnen en op het heilige gras behaalde hij zijn meeste successen. Murray is een geweldig grasspeler en hij betrekt tegenwoordig steeds meer de fans erbij dan in het verleden. De toeschouwers houden waarschijnlijk nu nog meer van hem, omdat hij zo’n geweldige comeback maakte na die heupoperatie”, aldus Wilander.
picture

Wimbledon | Murray laat zien dat hij het grastennis nog altijd niet is verleerd

WAAR KIJK JE?

Vanaf maandag 3 t/m zondag 17 juli strijden de beste tennissers voor eeuwige roem op het heilige gras van Wimbledon. Mis niks van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport, of stream reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie