Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wimbledon | Liveblog en speelschema dag 1 - Djokovic wint, Svitolina verslaat Williams

Kevin van Nunen

Geupdate 03/07/2023 om 22:33 GMT+2

De zomer is het mooiste wat tennis te bieden heeft. Na Roland Garros is het snel tijd voor Wimbledon en maandag 3 juli is het zo ver. Dan worden de eerste ballen geslagen op het heilige gras en de Pimm’s geserveerd. Met Novak Djokovic en Iga Swiatek komen direct twee grootheden in actie en ook Venus Williams - Elina Svitolina is de moeite. Kijk live op Eurospor of discovery+ en volg ons liveblog.

Wimbledon | Djokovic zegeviert ten koste van Kyrgios voor de zevende keer op heilig gras

Welkom in het liveblog van Eurosport waarin we Wimbledon dagelijks op de voet volgen. We plaatsen met name updates tijdens de partijen van de Nederlanders, maar volgen ook alle andere verhaallijnen in Londen. Je vindt hier ook updates van de toppers. Mis geen enkele rally via discovery+.

Eerste dag zit erop

Jannik Sinner maakt indruk in zijn eerste ronde tegen Juan Manuel Cerundolo en gaat eenvoudig naar de tweede ronde. Dat betekent ook dat de eerste dag in Londen er alweer op zit. Tot morgen!
picture

Wimbledon | Sinner heeft geen kind aan debutant Cerundolo en stoomt door naar tweede ronde

Sinner-trein dendert door

Ook Gauff sneuvelt

Na Felix Auger-Aliassime zit het er ook voor Coco Gauff al heel snel op. De Amerikaanse tiener verliest in drie sets van haar landgenote en voormalig Australian Open-winnaar Sofia Kenin.

Auger-Aliassime naar huis

Felix Auger-Aliassime is zijn vorm volledig kwijt en trekt dat door naar Wimbledon. De Canadees verliest in vier sets van de beduidend lager geplaatste Michael Mmoh en kan naar huis.

Sinner aan zet

Over en uit voor Williams

Williams weigert op te geven

Venus Williams heeft veel last van haar blessure, maar opgeven lijkt nooit een optie te zijn geweest in de familie Williams. De Amerikaanse komt op ruime achterstand, maar breakt Svitolina nu toch weer terug naar 5-3.

Auger-Aliassime worstelt

Inmiddels is ook Felix Auger-Aliassime bezig aan zijn eerste ronde in Engeland. De Canadees heeft het enorm lastig met de huidige nummer 119 van de wereldranglijst Michael Mmoh en staat na drie (!) tiebreaks met 2-1 achter in sets.

Eerste set naar Svitolina

Vervelend moment Williams

Een heel naar moment voor Venus Williams die kermt van de pijn. Inmiddels heeft de Amerikaanse haar partij gewoon weer hervat, maar kijkt ze wel tegen een achterstand. Elina Svitolina gaat met 4-2 aan de leiding.

Djokovic in drie sets naar tweede ronde

Novak Djokovic kan terugkijken op een goed eerste optreden op Wimbledon. Ten koste van Pedro Cachin plaatst de Serviër zich voor de tweede ronde. Het duurde slechts wat lang omdat er een regenonderbreking plaatsvond van maar liefst een uur, ondanks een gesloten dak, anders had Djokovc de partij al veel eerder afgemaakt.

Different set, same story

De regenpauze heeft niet voor een ommekeer gezorgd in de wedstrijd. Djokovic speelt geconcentreerd en solide, breekt Cachin twee keer en pakt zo ook de tweede set met 6-3. Nog een setje heeft de zevenvoudig kampioen in Londen nodig.

We zijn (weer) begonnen!

Het heeft dik een uur geduurd, maar het tennis op Centre Court is dan eindelijk weer van start. De handdoeken van Novak Djokovic hebben geholpen, dat is wel duidelijk.
picture

Wimbledon | Djokovic probeert baan te drogen met eigen handdoek

Play suspended

Een iets langere pauze voor Djokovic en Cachin, want het regent en het dak moet dicht. Over een paar minuten gaan we weer door! Althans, dat was de bedoeling... We zijn inmiddels meer dan een uur verder en er wordt nog altijd niet gespeeld, want het gras wil maar niet drogen. Er komen handdoeken en bladblazers aan te pas, maar de ondergrond is en blijft te glad om te tennissen...

Eerste set Djokovic (6-3)

Djokovic had het bij tijd en wijle lastig in de eerste set tegen Pedro Cachin. De Argentijn brak vroeg en is vast in de rally, maar de 23-voudig Grand Slam-winnaar sloeg zoals hij zo vaak heeft gedaan op het juiste moment toe. De set gaat met 6-3 naar de zevenvoudig kampioen in Londen.

Djokovic komt vroege break te boven

Djokovic gaat op jacht naar zijn achtste Wimbledon-titel. De Serviër kende een stroeve start, maar hij kwam een vroege break alweer snel te boven. Stoomt Djokovic door naar setwinst?

Wimbledon 2023 van start!

Welkom allemaal! We zijn begonnen! Eurosport wenst alle kijkers en bezoekers heel veel plezier tijdens Wimbledon 2023. De eerste punten op het heilige gras worden gespeeld en je hoeft via onze kanalen helemaal niets te missen. In dit liveblog houden we je maandag op de hoogte, van onder meer Djokovic, Swiatek en Svitolina. De Nederlanders staan pas voor dinsdag ingerossterd.

Djokovic op jacht naar meer records?

Van twee gaan we snel door naar drie, want de derde major van 2023 staat op het programma. Eén van de grote vragen luidt als volgt: blijft Djokovic op schema voor zijn Calender Slam, wint hij Wimbledon voor de vijfde keer op rij en evenaart hij daarmee het record van Roger Federer van acht overwinningen?
Er zijn wel eens Grand Slams gespeeld waarbij minder op het spel stond. Djokovic en Carlos Alcaraz kunnen elkaar pas in de finale treffen en daarmee is gelijk de droomfinale aangestipt. Kan Alcaraz het ook op gras, blijft hij blessurevrij en bovendien gespaard van lichaamskrampen? Het beloven weer twee fascinerende weken vol toptennis te worden.
picture

Wimbledon | “Hij is een beetje een God” - Kyrgios na nederlaag in finale tegen Djokovic

Swiatek

Ook bij de vrouwen staat er genoeg op het spel. Iga Swiatek oogt, zoals altijd, wat kwetsbaarder op gras, maar de kenners zijn het erover eens: vroeg of laat gaat ze Wimbledon een keer winnen. Beleven we ‘die keer’ in 2023? Dat weten we over twee weken. Ook Swiatek komt maandag in actie.
Toch is niet Swiatek, maar Venus Williams tegen Elina Svitolina (en Raemon Sluiter) de kraker waar we maandag pas écht naar uitkijken. Ook maakt Nick Kyrgios na veel blessureleed zijn rentree. Hij oogde nog niet heel fit, maar met Kyrgios weet je het nooit. Dat bleek maar weer, want helaas komt Kyrgios helemaal niet in actie. Hij meldde zich zondagavond laat af vanwege een polsblessure.
picture

Roland Garros | “Raemon heeft hetzelfde meegemaakt en weet wat ik voel” – Svitolina over Sluiter

Nederlanders dinsdag in actie

De Nederlanders Tallon Griekspoor, Botic van de Zandschulp en Gijs Brouwer komen dinsdag pas in actie. Althans, als het niet regent, want de voorspellingen voor dinsdag zijn slecht. Ook regenpauzes behoren tot het lijstje tradities op Wimbledon. Wij hebben er zin in, jij ook?!
picture

Wimbledon | Brouwer plaatst zich op overtuigende wijze voor hoofdtoernooi na zege op Virtanen

Speelschema en tijden dag 1 Wimbledon

De eerste partijen op een baan starten om 12:00 Nederlandse tijd, tenzij anders aangegeven.
Centre court
Cachin - Djokovic (2) - vanaf 14:30 uur
Williams - Svitolina
Sinner (8) - Cerundolo
Court 1
Swiatek (1) - Zhu - vanaf 14:00 uur
Lokoli - Ruud (4)
Kenin - Gauff (7)
Court 2
Pegula (4) - Davis
Goffin - lucky loser
Swan - Bencic (14)
Halys - Evans (27)
Court 3
Rublev (7) - Purcell
Volynets - Garcia (5)
Burrage - McNally
Hanfmann - Fritz (9)
Court 12
Parry - Dart
Mmoh - Auger-Aliassime (11)
Shapovalov (26) - Albot
Zhang - Vekic (20)
Court 18
Kudermetova (12) - Kanepi
Ramos-Vinolas - Hurkacz (17)
Kasatkina (11) - Dolehide
Ruusuvuori - Wawrinka - niet voor 17:30 uur
Court 4
Podoroska - Martincova
Moutet - Gasquet
Masarova - Sherif (31)
Harris - Barrere
Court 5
Strycova - Zanevska
Marterer - Gojo
Ymer - Molcan
Bouzkova - Waltert
Court 6
Baez - Barrios Vera
Trevisan - Sorribes Tormo
Zheng (24) - Siniakova
Etcheverry (29) - Zapata Miralles
Court 7
Van Assche - Karatsev
Vondrousova - Stearns
Kecmanovic - Schwartzman
Osorio - Cocciaretto
Court 8
Parks - Friedsam
Tsurenko - Liu
Köpfer - Otte
Bonzi - Mayot
Court 9
Thompson - Nakashima
Hunter - Wang
Vukic - Altmaier
Court 10
Bucsa - Rakhimova
Wolf - Couacaud
Safiullin - Bautista Agut (20)
Court 14
Musetti - Varillas
Baindl - Fernandez
Mertens (28) - Hruncakova
Coric (13) - Pella
Court 15
Yuan - Azarenka (19)
Broady - Lestienne
Bublik (23) - McDonald
Kontaveit - Stefanini - niet voor 18:30 uur
Court 16
Fruhvirtova - Martic (30)
Isner - Munar
Nishioka (24) - Galan
Stephens - Peterson - niet voor 18:30 uur
Court 17
Bogdan - Samsonova (15)
Linette (23) - Teichmann
Choinski - Lajovic
Collins - Grabher

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie