Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Madison Keys naar halve finale dankzij winst op Wimbledon-kampioene Vondrousova

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 07/09/2023 om 09:48 GMT+2

Madison Keys staat in de halve finale van de US Open. De Amerikaanse was in New York voor eigen publiek bij de laatste vier met duidelijke cijfers te sterk voor Marketa Vondrousova. Het werd 6-1 6-4 voor Keys, die het bij de laatste vier mag opnemen tegen grote favoriete Aryna Sabalenka.

US Open | Madison Keys naar halve finale dankzij winst op Wimbledon-kampioene Vondrousova

De halvefinalisten van deze editie van de US Open hebben één ding gemeen en dat is een grote zege een ronde eerder. Keys en Sabalenka slaagden er net niet in om een bagel uit te delen, Coco Gauff en Karolina Muchova lukte dat wel.
Niet dat Keys er rouwig om zal zijn, want ze staat voor de vijfde keer in een halve finale op een major en het maakt niet uit met welke score dat gebeurt. Kan ze net als in 2017 zelfs de eindstrijd bereiken? Alles kan, maar het wordt een helse opgave met Sabalenka aan de andere kant van het net.

Piekmoment voor Keys

Wel is het zo dat Keys zich op een piekmoment in haar carrière bevindt. Het lukte haar nog niet eerder om twee keer zeer kort achter elkaar zo ver te geraken op een Grand Slam. En aangezien ze al heel wat meemaakte in haar carrière, zal ze ook niet direct aan de spanning ten onder gaan in de halve finale.
De halve finales bij de vrouwen op de US Open worden in de nacht van donderdag op vrijdag gespeeld. De finale volgt zaterdagavond.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie