Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wimbledon | Boulter en Saville ruimen rotzooi van activist op - tweede partij onderbroken

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 05/07/2023 om 22:24 GMT+2

Niet één, maar twee partijen op Wimbledon zijn woensdag verstoord door klimaatactivisten. Tot twee keer toe bedroeg het legen van een doos met puzzelstukjes en oranje papieren snippers tot het plan van aanpak. De getroffen speelsteres, Katie Boulter en Daria Saville, lieten zich niet kennen door de gestaakte tiebreak en hielpen mee om de rotzooi op te ruimen.

Wimbledon | Boulter en Saville ruimen rotzooi van activist op - tweede partij onderbroken

Wimbledon 2023 staat de eerste dagen in het teken van onderbrekingen. Is het niet vanwege de regen of het sluiten van een dak dan wel door een actie van klimaatactivisten. Er betraden eerder al twee personen namens actiegroep Just Stop Oil dezelfde baan, court 18, bij Grigor Dimitrov - Sho Shimabukuro.
Niet veel later was het de beurt aan Boulter en Saville om ongewenst bezoek te krijgen. Dit keer was het een man op leeftijd die het heilige gras betrad en een puzzeldoos tevoorschijn haalde om vliegensvlug te legen. Het gras bleef onbeschadigd, maar lag wel bezaaid met oranje snippers.
picture

Wimbledon | Eersterondepartij tussen Dimitrov en Shimabukuro verstoord door activisten

Protest tijdens tiebreak

De ballenkinderen kregen de taak om de baan schoon te maken zodat de wedstrijd snel kon worden vervolgd. Dit gebeurde op een pikant moment, namelijk tijdens de tiebreak van de eerste set. Boulter en Saville lieten zich van hun goede kant zien door te helpen met opruimen.
De Britse stond op dat moment met 2-4 achter en de Australische dus met 4-2 voor, maar na de onderbreking van zo’n tien minuten kantelde de tiebreak (7-4) in het voordeel van Boulter, die vervolgens doortrok in de tweede set en zich plaatste voor de tweede ronde.
picture

WK Snooker | Wedstrijden bruut verstoord door activisten, die tafels proberen te saboteren

Aangehouden door politie

Ondanks extra maatregelen op het gebied van beveiliging is het dus toch drie personen gelukt om de baan te betreden. De drie activisten zijn stuk voor stuk van het tennispark verwijderd en aangehouden door de politie.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie