Wevers heeft een lastige periode achter de rug. Bondscoach en vader van Vincent Wevers is namelijk beschuldigd van ongewenst en grensoverschrijdend gedrag. Vanwege het lopende onderzoek van het Instituut Sportrechtspraak (ISR) was de coach uit het olympisch begeleidingsteam gehaald.
Wevers won echter een kort geding die hij had aangespannen tegen de gymnastiekunie KNGU. De rechter bepaalde dat de bondscoach niet geweigerd mag worden omdat hij eerder ook al op het EK ‘gewoon’ zijn werk deed.
Gelijk
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Biles heeft spijt van deelname aan de Olympische Spelen
28/09/2021 OM 12:10
Bij het hoger beroep dat hierop volgde, werd de turnbond in zijn gelijk gesteld. Dit betekent dat bondscoach Wevers alsnog niet richting Japan gaat. Bram van Bokhoven was oorspronkelijk aangewezen als hoofdcoach.
Samen met Aimee Boorman en Jose van der Veen vormt het drietal nu ook echt het coachteam voor de Spelen in Tokio.
WAAR KIJK JE?
De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Tokio 2020
Simone Biles turnt een bronzen oefening op de balk
07/08/2021 OM 17:47
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Grootste overwinning voor Biles in Tokio was die op haarzelf
04/08/2021 OM 05:27