Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tokyo 2020 | Sanne Wevers mist balkfinale na teleurstellende oefening

Jules Huijnen

Geupdate 25/07/2021 om 11:35 GMT+2

Regerend olympisch kampioene Sanne Wevers kan haar titel op de evenwichtsbalk niet verdedigen. De Nederlandse kwam in het Ariake Gymnastics Centre niet verder dan een score van 13.866 en zit daarmee niet bij de beste acht turnsters op het onderdeel.

Tokyo 2020 | Sanne Wevers mist balkfinale

Wevers heeft een lastige periode achter de rug. Bondscoach en vader van Vincent Wevers is namelijk beschuldigd van ongewenst en grensoverschrijdend gedrag. Vanwege het lopende onderzoek van het Instituut Sportrechtspraak (ISR) was de coach uit het olympisch begeleidingsteam gehaald.
Wevers won echter een kort geding die hij had aangespannen tegen de gymnastiekunie KNGU. De rechter bepaalde dat de bondscoach niet geweigerd mag worden omdat hij eerder ook al op het EK ‘gewoon’ zijn werk deed.
Gelijk
Bij het hoger beroep dat hierop volgde, werd de turnbond in zijn gelijk gesteld. Dit betekent dat bondscoach Wevers alsnog niet richting Japan gaat. Bram van Bokhoven was oorspronkelijk aangewezen als hoofdcoach.
Samen met Aimee Boorman en Jose van der Veen vormt het drietal nu ook echt het coachteam voor de Spelen in Tokio.
WAAR KIJK JE?
De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie