Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Bundesliga | Meer defensieve problemen voor Bayern München, Mazraoui uit roulatie met ontstoken hartzakje

Menno Waebeke

Gepubliceerd 06/01/2023 om 12:28 GMT+1

Noussair Mazraoui kan voorlopig niet in actie komen voor zijn club Bayern München. De Marokkaanse international kampt met een ontstoken hartzakje, dit kwam aan het licht nadat hij op het WK in Qatar positief testte op het coronavirus. Hierdoor miste Mazraoui de halve finale tegen Frankrijk.

Noussair Mazraoui zit de komende weken in de lappenmand bij Bayern.

Foto: Getty Images

Mazraoui maakte de afgelopen transferzomer transfervrij de overstap van Ajax naar Bayern München, maar kent een moeizame start bij Der Rekordmeister. De 25-jarige rechtsback stond slechts zes keer in de basis in de Bundesliga en mocht vijf keer invallen.
Een ontstoken hartzakje is normaal gesproken niet gevaarlijk en gaat vanzelf over. Mazraoui moet echter wel vier tot zes weken rust houden en mist daardoor de herstart van het Bundesliga-seizoen. Het is bovendien het zoveelste defensieve probleem voor de ploeg uit Beieren.
Tijdens het WK voetbal in Qatar scheurde Frans international Lucas Hernandez zijn rechterkruisband af en niet veel later brak eerste doelman Manuel Neuer zijn been tijdens een skivakantie. De regerend landskampioen kan daarnaast ook niet beschikken over Sadio Mané, Marcel Sabitzer en Bouna Sarr.

Daley Blind

Mede door de vele blessures kwam de transfer van Daley Blind in een stroomversnelling. De Nederlander kwam deze week transfervrij over van Ajax. De 32-jarige Blind beschikte bij Ajax nog over een contract tot de zomer van 2023, maar in overleg met de club werd besloten dat het contract van de verdediger per ingang van 31 december 2022 is ontbonden.
Bayern bereidt zich momenteel in Doha voor op de tweede seizoenshelft in Duitsland. De eerste wedstrijd staat op 20 januari op het programma, dan neemt de ploeg van Mathijs de Ligt en Ryan Gravenberch het op tegen de nummer drie RB Leipzig.

Waar volg je het laatste sportnieuws?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie