Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Bundesliga | Bayern stuurt Nagelsmann de laan uit - Tuchel mogelijke opvolger

Maurits ten Kate

Geupdate 24/03/2023 om 12:05 GMT+1

Volgens BILD en andere media staat Bayern Munchen op het punt om trainer Julian Nagelsmann te ontslaan. De Duitse oefenmeester, die met Bayern op dit moment nog in de race is voor drie verschillende prijzen, krijgt de zak vanwege de mindere prestaties in de eigen competitie. De recordmeister verloor afgelopen weekend bij Bayer Leverkusen en zag Borussia Dortmund de koppositie overnemen.

Julian Nagelsmann staat op het punt om ontslagen te worden bij Bayern.

Foto: Getty Images

De berichten over zijn plotselinge ontslag bij Bayern München deden donderdagavond razendsnel de ronde, maar Nagelsmann zelf was blijkbaar volledig verrast door alle berichtgeving.
Nagelsman "weet nog niet'' dat hij wordt vervangen door Tuchel bij de ploeg uit Beieren. Ook de krant 'BILD' meldde al dat het vertrek van de coach een uitgemaakte zaak was en dat Tuchel klaar was om hem op te volgen.
Volgens "Kicker" is er de afgelopen dagen al contact geweest tussen Bayern en Tuchel. De 49-jarige oefenmeester is werkloos sinds hij in september van vorig jaar werd ontslagen bij de Londense club Chelsea.

Competitie

Onder leiding van Nagelsmann beleeft Bayern zijn slechtste Bundesliga-seizoen in elf jaar. Zondag verloor de ploeg van Matthijs de Ligt met 2-1 bij Bayer Leverkusen en daarmee gaf het ook de koppositie in de competitie uit handen.
Daar staan ​​ze nu op de tweede plaats achter Borussia Dortmund. Na de interlandbreak volgt op 1 april in München een rechtstreeks duel met het team van onder andere oud-Ajacied Sebastien Haller.
Ondanks de slechte prestaties in eigen land leek een ontslag lange tijd niet aan de orde. Sportdirecteur Hasan Salihamidzic sprak onlangs over een "langlopend project" met Nagelsmann, en CEO en oud-doelman Oliver Kahn sprak publiekelijk zijn steun uit aan Nagelsmann.
picture

CEO Oliver Kahn en technisch directeur Hasan Salihamidzic

Foto: SID

Ups en downs

Zo gaat het in de Champions League bijvoorbeeld uitstekend voor Bayern. De ploeg won alle zes wedstrijden in de groepsfase en onlangs versloegen de Duitsers het Franse PSG met overtuigende cijfers; zowel in Parijs als in München werd er gewonnen.
Dat gebeurt echter te weinig in de Bundesliga. Voor het WK had Bayern negen punten voorsprong op Dortmund, nu staan het één punt achter.
Vorig jaar werd Nagelsmann met Bayern kampioen met Duitsland. In de Champions League ging het verrassend onderuit tegen Villareal en in de DFB-Bokal verpulverde Borussia Monchengladbach de Zuid-Duitsers al in de tweede ronde.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie