Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Bundesliga | Neuer in de clinch met Bayern München over plotseling ontslag keeperstrainer

Menno Waebeke

Geupdate 04/02/2023 om 11:32 GMT+1

Manuel Neuer heeft felle kritiek geuit op zijn huidige werkgever Bayern München. De 36-jarige doelman is niet blij met het ontslag van zijn keeperstrainer en goede vriend Toni Tapalovic. De trainer werd ontslagen, omdat hij niet goed zou kunnen samenwerken met de huidige coach Julian Nagelsmann. “Dit is het meest schaamteloze dat ik ooit heb meegemaakt in mijn carrière.”

Manuel Neuer samen met zijn trouwe keeperstrainer Toni Tapalovic.

Foto: Getty Images

Neuer is momenteel aan het revalideren van een gebroken been, die hij ongelukkig opliep tijdens zijn skivakantie. Na een ongelukkig WK voetbal in Qatar en zijn kwetsuur, kwam daar in het midden van januari een volgende domper bovenop toen Bayern keeperstrainer Toni Tapalovic besloot te ontslaan.
Volgens de hoofdtrainer Julian Nagelsmann verliep de samenwerking tussen de staf en de keeperspecialist slecht, maar Neuer gaat daar niet in mee. Tapalovic verhuisde in 2011 samen met de Duitse keeper van Schalke 04 naar Bayern München en de twee werkten vervolgens dus ruim twaalf jaar samen.
In gesprek met de Süddeutsche Zeitung is Neuer openhartig over zijn frustraties. “Ondanks de verschillen in mening hebben Tapalovic en Nagelsmann altijd goed samengewerkt. Toen ik het nieuws hoorde, had ik het gevoel dat mijn hart uit mijn lichaam werd gesnokt.”

Kahn geïrriteerd

“Het is het meest schaamteloze dat ik ooit heb meegemaakt in mijn loopbaan”, gaat Neuer verder. “Voor mij was het eigenlijk een trap na, terwijl ik al op de grond lag.” De uitspraken van de goalie zorgen voor irritaties bij de algemeen directeur van Bayern, Oliver Kahn.
“Wat Manuel heeft gezegd doet geen recht aan hem als aanvoerder en ook niet aan de waarden van FC Bayern. Ik begrijp dat hij persoonlijk is geraakt, maar de uitspraken komen op een onhandig moment aangezien er een reeks cruciale wedstrijden aankomt.

Cruciaal tweeluik

Oud-doelman Kahn is van plan om snel om de tafel te gaan zitten met zijn aanvoerder. “Ik zat ooit in eenzelfde situatie in 2004 toen onze keeperstrainer bij Duitsland wegging, toen was ik ook boos, maar het team bleef bij mij voorop staan. Manuel doet nu het tegenovergestelde, we gaan er snel heel duidelijk over praten.”
Over twee weken staat voor Bayern het cruciale tweeluik met Paris Saint-Germain in de Champions League op het programma. In de competitie gaat ‘Der Rekordmeister’ aan kop, maar het heeft slechts een punt voorsprong op de nummer twee, Union Berlin.

Stand Bundesliga

1. Bayern Munchen 18-37 (+36)
2. Union Berlin 18-36 (+9)
3. RB Leipzig 18-35 (+15)
4. Borussia Dortmund 18-34 (+8)
5. SC Freibrug 18-34 (+4)

Waar volg je het sportnieuws?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie