Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

League Cup | Ten Hag kan zondag in League Cup-finale tegen Newcastle United al eerste prijs pakken

Maurits ten Kate

Gepubliceerd 24/02/2023 om 17:10 GMT+1

Aanstaande zondag kan Erik ten Hag met Manchester United de eerste prijs van het seizoen pakken. Tegenstander in de League Cup-finale op Wembley is het Newcastle United van trainer Eddy Howe. De ploeg uit het noordoosten van Engeland is door de Saoedische overname uitgegroeid van laagvlieger tot titelkandidaat, al is de vorm in de laatste weken wat minder.

Marcus Rashford en Nick Pope tijdens een eerdere ontmoeting tussen de twee teams dit seizoen.

Foto: Getty Images

Jarenlang stond Newcastle United bekend als een zogenaamde 'Sleeping Giant', waarmee een grote club wordt bedoeld die ondermaats presteert. Dat predikaat klopte precies, want met de enorme fanschare die Newcastle heeft hoort het ieder jaar mee te doen om de grote prijzen.
En dat gebeurt dit jaar dan eindelijk ook voor het eerst. Onder leiding van manager Eddy Howe deden de 'Magpies' lang mee om de titel, maar dankzij drie gelijkspelen en een nederlaag afgelopen weekend tegen Liverpool lijkt Newcastle daarvoor nu te zijn afgehaakt.
Desondanks staat Newcastle United alsnog op een keurige vijfde plaats. Een schil contrast met waar de club zich rond dezelfde tijd vorig jaar bevond, want in februari vorig jaar bungelde de club nog rond de degradatiezone. Dankzij een aantal dure aankopen zoals middenvelder Bruno Guimaraes en verdediger Sven Botman en door de in bloedvorm verkerende Paraguayaanse aanvaller Almiron en de Engelse spits Callum Wilson staan de zwart-witten waar ze nu staan.

Ten Hags Army

Waar Eddy Howe de fans van Newcastle United voor zich heeft gewonnen, heeft Erik Ten Hag precies datzelfde bij Manchester United voor elkaar. 'The Reds' zijn de laatste maanden niet te kloppen en boeken succes na succes onder de kale Nederlander uit Haaksbergen.
Zo werd er donderdagavond bijvoorbeeld afgerekend met FC Barcelona, toch de koploper in LaLiga. Op Old Trafford werden de Catalanen met 2-1 aan de zegekar gebonden, nadat het week daarvoor in Camp Nou in 2-2 eindigde.
De grote blikvanger van het team van Ten Hag is vooral Marcus Rashford. De Engelse spits is sinds het WK in absolute topvorm en is de meest productieve speler van alle vijf de Europese topcompetities.
picture

Marcus Rashford überragt aktuell bei Manchester United

Foto: Getty Images

Favoriet

Qua vorm is Manchester United de grote favoriet voor zondag. Het verloor slechts een van de laatste achttien wedstrijden die het speelde, uit bij Arsenal werd er in de laatste minuut verloren.
Daarnaast werden zeven van de laatste negen wedstrijden in alle competities gewonnen. Alleen uit bij Leeds en Barcelona werd er gelijk gespeeld. Zet dat tegenover de vorm van Newcastle United, die hun laatste overwinning in de Premier League ruim een maand geleden boekte en de favoriet is duidelijk.
Tel daarbij nog eens op dat Newcastle sinds 2019 niet meer heeft gewonnen van Manchester United. Het zijn de statistieken die duidelijk in het voordeel spreken van de ploeg van Ten Hag, maar de Nederlander weet ook dat over een wedstrijd alles kan gebeuren en dat de ploeg van Eddy Howe zich niet zonder slag of stoot gewonnen zal geven.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie