Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

CL | Het wonder van Manchester is niet geschied na nieuwe nederlaag tegen Bayern München

Douwe de Vries

Geupdate 13/12/2023 om 10:55 GMT+1

Het krediet van Erik ten Hag lijkt na deze laatste Champions League-groepsavond nog verder te zijn geslonken. Zelf verloor het opnieuw (0-1) van Bayern München en de wedstrijd tussen Kopenhagen en Galatasaray eindigde niet gelijk. Door deze twee resultaten is United zelfs Europees helemaal klaar. Een nieuw dieptepunt in het seizoen 2023-2024 voor de Engelsen.

Erik ten Hag verliest de Champions League clash met Bayern

Foto: Getty Images

Jojoresultaten. Met die term zou je de eerste seizoenshelft van United nog het best kunnen omschrijven. De ene week is er een resultaat tegen een topteam in de Premier League. De andere keer wordt er verloren tegen een laagvlieger. Precies dat gebeurde ook afgelopen zaterdag, toen United op Old Traford met 3-0 klop kreeg van Bournemouth. Na zestien wedstrijden heeft Ten Hag een veelzeggende statistiek met zijn ploeg: negen gewonnen en zeven nederlagen. Het niet consistent presteren werd doorgezet in de Champions League. Tot vanavond was er slechts een overwinning, een gelijkspel en drie nederlagen. Tegen concurrenten Kopenhagen en Galatasaray werden op cruciale momenten punten verspeeld.
Maar met die vier schamele puntjes had Manchester United toch nog zicht op een miraculeuze ontsnapping. Zoals die zo vaak hebben plaatsgevonden in het Theatre of Dreams. United moest zelf winnen van het al ruimschoots geplaatste Bayern München. Daarnaast moest het hopen dat de onderlinge confrontatie tussen Kopenhagen en Galatasaray gelijk zou eindigen.

Zuinigjes

Alleen met die resultaten zou United nog kunnen klimmen naar plek twee. Vooraf zei Ten Hag dat hij hoop putte uit de confrontatie met Der Rekordmeister in september (4-3 verlies). Tegenover Manchester Evening News liet hij optekenen: "Er waren fases in die wedstrijd waar we heel goed speelden. Het zat lang dichtbij elkaar, maar we incasseerden ook een aantal fouten die vermijdbaar waren. Tegen Bayern München is het duidelijk dat je op best moet zijn om te kunnen presteren."
Het huzarenstukje zat er voor United dan ook nooit in tegen de kwalitatief veel sterkere Duitsers. Op Old Trafford heerste al een soort van berusting, dat een vervolg in de Champions League er niet meer in zat. Niet in de laatste plaats omdat United het niet in eigen hand had. Bayern was met 13 punten al lang en breed geplaatst en keek in eerste instantie nog de kat uit de boom. Het vertrouwde erop dat het wel goed zou komen door een briljante individuele actie van een smaakmaker voorin.
Door het zuinigjes aandoen van Bayern hadden Ten Hag en zijn mannen kunnen profiteren. Dat gebeurde niet in een inspiratieloze eerste helft. Leroy Sané was voor de bezoekers nog het dichtst bij de openingstreffer.

Ultieme genadeklap

Door de 0-0 stand in Kopenhagen was het zicht op het wonder er nog steeds. Maar Ten Hag koos er niet voor opportunistischer te gaan spelen. Een ultiem slotoffensief kwam nauwelijks uit de verf. Nadat het slechte nieuws uit Kopenhagen kwam (de FC kwam op 1-0) bezorgde Kingsley Coman United de ultieme genadeklap: 1-0 na een fraaie combinatie met Harry Kane.
Deze twee standen wijzigden niet, en daardoor is het Europese avontuur voor United al helemaal voorbij. Komt Ten Hag deze klap opnieuw te boven?

Waar volg je het sportnieuws?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van tennis tot judo volg je hier bij Eurosport. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie