Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

CL | Oud-Ajacieden Onana en Ziyech doen het Manchester United van Ten Hag de das om

Sander Grasman

Gepubliceerd 29/11/2023 om 21:56 GMT+1

Hakim Ziyech was met een knappe assist en twee rake vrije trappen, waarbij Andre Onana er tweemaal niet goed uit zag, dodelijk voor het Manchester United van zijn oude leermeester Erik ten Hag. Alleen een wonder kan de Mancunians nog behoeden voor uitschakeling in de Champions League.

Erik ten Hag en Hakim Ziyech na het spectaculaire gelijkspel in Istanbul.

Foto: Getty Images

Manchester United en coah Erik ten Hag wisten wat er vanavond van ze verwacht werd in het Rams Global Stadium van Galatasaray. Alleen winst was een optie voor de ploeg van de geplaagde Nederlandse trainer.
Het begin was - net als eerder in deze groepsfase tegen Kopenhagen - zeer hoopgevend. Na iets meer dan tien minuten bracht Alejandro Garnacho, dit weekend op fabelachtige wijze ook al matchwinner voor de club uit Manchester, zijn team op voorsprong.
Slechts een paar minuten later verdubbelde aanvoerder Bruno Fernandes al de score. De Portugees poeierde de bal van iets buiten de zestienmetergebied in de korte bovenhoek en liet daarmee doelman Fernando Muslera volkomen kansloos.

ZIYECH EN ONANA DOEN TEN HAG PIJN

Het was te danken aan een houdbare vrije bal van Hakim Ziyech die zijn oud-ploeggenoot Andre Onana verraste, dat de Turkse thuisploeg met hoop de rust in ging, maar Scott McTominay leek al vroeg in de tweede helft aan die illusie een einde te maken.
Niet veel later was de marge weer een en het recept voor het tweede doelpunt van Gala was dezelfde als die van de eerste. Dit keer leek de trap van Ziyech zelfs nog houdbaarder, maar weer verkeek de Kameroense doelman zich er volledig op.
Bij de gelijkmaker was de Marokkaanse spelmaker de aangever. Zijn steekbal werd keurig meegenomen door invaller Kerem Akturkoglu, die vervolgens geen moment twijfelde en de bal kiezelhard achter Onana knalde. Dit keer trof de doelman geen enkele blaam.
Door dit gelijkspel moeten United en Ten Hag hopen op een remise in Denemarken tussen Galatasaray en Kopenhagen, terwijl de ploeg zelf van Bayern München moet zien te winnen op Old Trafford.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van judo tot tennis volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie