Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

League Cup | Ten Hag wint met Man Utd van Newcastle - na ruim vijf jaar weer prijs voor Mancunians

Kevin van Nunen

Geupdate 27/02/2023 om 09:51 GMT+1

Het is Erik ten Hag gelukt! De Nederlandse trainer maakt op tweederde van zijn eerste seizoen als trainer een einde aan de prijzendroogte van Manchester United. Na vijf jaar kan de prijzenkast weer eens worden geopend om een trofee toe te voegen. Het betreft nog wel een klein prijsje, want op Wembley werd de League Cup gewonnen. Deze trofee is ook bekend onder de noemer Carabao Cup.

Onder toeziend oog van Weghorst scoort Rashford en daar kan ook Botman niets meer aan doen

Foto: Getty Images

De start van Ten Hag op Old Trafford verliep wat stroef, maar zoals FC Utrecht en Ajax weten: als het eenmaal gaat draaien onder de trainer, dan lijkt haast wel sprake van een machine. Dat begint ook langzaam te gelden voor Manchester United, dat weer een klein beetje doet denken aan het tijdperk-Ferguson.
Manchester nam al in de eerste helft (2-0) afstand van Newcastle United, dat voor het eerst sinds 1955 een binnenlandse finale hoopte te winnen. Veel buitenlands succes kenden ‘The Magpies’ in de tussentijd trouwens ook niet. Al in de eerste helft was duidelijk dat de League Cup niet gewonnen ging worden.

Rashford scoort weer

Dankzij Casemiro en de tegenwoordig altijd scorende Marcus Rashford nam United binnen 39 minuten afstand van Newcastle. Daar kon ook Sven Botman niets meer aan doen. Het doelpunt van Rashford werd voorbereid door Wout Weghorst, die weer niet scoorde, maar door zijn harde werk wel wordt gewaardeerd en nu dus met Man Utd een prijs pakt.
Veel tijd om na te genieten van het winnen van de League Cup hebben Ten Hag en Man Utd niet. Er wacht woensdag alweer een treffen met West Ham United in de vijfde ronde van de FA Cup en zondag staat een bezoek aan Liverpool op het programma.
picture

De spelers van Man Utd gaan inmiddels door het vuur voor Ten Hag

Foto: Getty Images

Kwartet

Hoewel het voor Ten Hag officieel raak is en hij nog op koers ligt voor een kwartet aan zilverwaar, lijkt het uitgesloten dat Man Utd nog kampioen wordt. In de resterende veertien wedstrijden moet een achterstand van acht punten op koploper Arsenal ongedaan worden gemaakt.
Wellicht zijn de vooruitzichten beter in de Europa League, al is Real Betis Sevilla geen gemakkelijke horde in de achtste finale. Aan de andere kant hoeft Man Utd zeker niet bang te zijn, nadat het midweeks nog FC Barcelona uitschakelde.

Supporters

Bij het verlaten van het veld na Man Utd - Barcelona maakte Ten Had duidelijk dat hij in de League Cup-finale de steun van de supporters nodig had. Die steun kreeg hij, waarna er een gezamenlijk feestje kon worden gevierd.
Of dit het eerst feestje van vele wordt, moet in de toekomst blijken, maar voorlopig staan voor Ten Hag alle seinen op groen bij Manchester United.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie