Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Coppa Italia | Inter wint tweede prijs in uitstekende generale voor Champions League-finale

Dave Kornuyt

Geupdate 25/05/2023 om 11:34 GMT+2

Inter won de Italiaanse bekerfinale met 1-2 van Fiorentina door twee doelpunten van Lautaro Martinez. Denzel Dumfries stond in de basis en Stefan de vrij deed een half uur mee bij de blauw-zwarten.

Il bacio alla Coppa Utalia di Lautaro Martinez, Inter-Fiorentina, Getty Images

Toch begon de wedstrijd minder goed voor Internazionale. Al in de derde minuut kwam de ploeg van trainer Simone Inzaghi op achterstand. Jonathan Ikoné bracht de bal scherp voor het doel en Nicolas Gonzalez werkte via Inter-doelman Handanovic, die Onana verving als bekerkeeper, af.
Daarna greep Inter de wedstrijd al snel bij de strot. Eerst miste Edin Dzeko nog een grote kans, maar na een half uur spelen stond Lautaro Martinez op. Brozovic stak de Argentijn weg, die hard in de verre hoek raak schoot.
Nog geen tien minuten later was het raak. Deze keer schoot de Argentijns wereldkampioen met een knappe volley de bal snoeihard achter de doelman van Fiorentina: 1-2. In de tweede helft vielen geen treffers meer. Al kreeg Fiorentina een aantal enorme kansen, keer op keer stond Handanovic in de weg.

CHAMPIONS LEAGUE

Internazionale won de Coppa Italia voor de negende keer in de historie en dit seizoen was het de tweede prijs. Het team van Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, André Onana en Romelu Lukaku won eerder dit seizoen de Supercopa door AC Milan te verslaan.
Een aantal weken geleden versloeg Inter de stadsgenoot nog een keer. Dit maal in de halve finale van de Champions League. Door die overwinning gaat Internazionale op 10 juni op voor de derde prijs van het seizoen in de finale tegen Manchester City.