Toon alles

CL | Memphis exact op tijd in vorm voor Oranje na huzarenstukje tegen Internazionale - "Dit is zijn jaar aan het worden"

Menno Waebeke

Geupdate 14/03/2024 om 13:53 GMT+1

Memphis Depay was woensdagavond cruciaal bij de overwinning van Atlético Madrid op Internazionale. De Nederlandse invaller maakte in de achtste finale van de Champions League de belangrijke 2-1 en schoot feilloos raak vanaf de strafschopstip. Memphis lijkt met zeven goals in het nieuwe jaar precies op tijd in vorm voor het Europees Kampioenschap in Duitsland.

Memphis Depay.

Memphis kwam in de 79ste minuut in het veld voor Álvaro Morata. Tien minuten later draaide de aanvaller knap weg bij zijn landgenoot Stefan de Vrij om zo de belangrijke 2-1 tegen de touwen te schieten. Met dat doelpunt dwong Atlético een verlenging af tegen de Italianen.
In die verlenging werd er niet meer gescoord en dus moest een strafschoppenserie een winnaar aanwijzen. Memphis nam als eerste speler zijn verantwoordelijkheid en schoot kiezelhard raak. Atlético-doelman Jan Oblak stopte vervolgens twee penalty's en zag Lautaro Martínez hoog over schieten, waardoor de Spanjaarden in de kwartfinale van de Champions League staan.

Spaanse media lyrisch

Na afloop zijn de Spaanse media lovend over de Nederlander. Het Spaanse Marca beloonde Memphis samen met Oblak met de hoogste beoordeling van drie sterren. "Memphis claimde de spotlights en liet het stadion ontploffen."
"De spits werd de held toen hij na 79 minuten inviel. Het was een fantastische invalbeurt, waarin de Nederlander liet zien een geweldige spits te kunnen zijn. Er raasde een cycloon over Inter heen in de slotfase, voor zijn invalbeurt dachten de Italianen al in de kwartfinale te staan", klonk het verder in de sportkrant.
Sport doet daar nog een schepje bovenop. "Memphis brult ook in de Champions League", verwijzen ze naar de enorme leeuw die achterop de rug van de spits prijkt. "Hij stond er op het belangrijkste moment van de wedstrijd. Het was zijn zevende goal van het nieuw jaar, 2024 is zijn jaar aan het worden."