Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Champions League | Atlético Madrid door naar kwartfinale – grote rol Memphis met treffer en strafschop

Douwe de Vries

Geupdate 14/03/2024 om 08:19 GMT+1

In het eigen Metropolitano Stadium is Atlético doorgestoten naar de kwartfinale. Het maakte de opgelopen 1-0 achterstand in Milaan goed door een treffer van Memphis vlak voor het einde (2-1). In de verlenging werd niet gescoord. Een matige penaltyreeks voor Inter volgde. De Spaanse thuisploeg was, mede dankzij Memphis, onberispelijk: de serie eindigde in 3-2. Davy Klaassen miste voor 'Nerazzuri'.

Memphis bracht Atlético Madrid eigenhandig langs Inter

Foto: Getty Images

Door de 1-0 winst van Inter en de voorsprong in Madrid in de 33e minuut via Federico Dimarco, zat de Champions League-winnaar van 2010 op rozen. In de hele eerste helft was het ook de veruit gevaarlijkste ploeg. Mede aan de hand van Denzel Dumfries. Hij zou lang niet de enige Nederlandse hoofdrolspeler van dit duel worden. Overigens kon Inter niet lang genieten van de voorsprong: Griezmann maakte twee minuten na de Inter-openingsgoal de gelijkmaker.

Onbegonnen werk

In de tweede helft was het voor de Spanjaarden lang zoeken naar de gelijkmaker in het tweeluik. Van alles haalde Diego Simeone weer eens van stal om het treffen naar zijn hand te zetten. Een troef was, zoals zo vaak, het brengen van Memphis. Negen minuten na zijn invallen zorgde hij voor de bevrijdende 2-1. Na een fraaie pas van Koke draaide hij weg bij Stefan de Vrij, en passeerde slim keeper Yann Sommer.

In de verlenging had Memphis eveneens een zeer belangrijke treffer op zijn schoen. Dit koor kon de Zwitserse Inter-doelman wel redding brengen. Net als gisteravond bij Arsenal-Porto moest een penaltyserie de beslissing brengen. En tegen Atléti is dat eigenlijk onbegonnen werk.

Sterke kwartfinaledeelnemersveld

De strafschopspecialisten van Europa wisten drie penalty’s van Inter (waaronder een van Davy Klaassen) uit het doel te houden. Memphis was in de reeks trefzeker met een snoeiharde poging. Voor Atlético miste nog wel Saúl Ñíguez.
De runner-up van het vorige seizoen is verslagen. De gepassioneerde Madrilenen voegen zich bij het sterke kwartfinaledeelnemersveld.
picture

Davy Klaassen miste een strafschop voor Inter in de reeks

Foto: Getty Images

Waar volg je het sportnieuws?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van tennis tot judo volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel