Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Euro 2024 | Nederland treft Polen - Ook Oekraïne en Georgië naar het EK

Yannick Wezenbeek

Geupdate 26/03/2024 om 23:43 GMT+1

De laatste tegenstander van Oranje voor op het EK is bekend. Polen verloeg via penalty's Wales en mag zich daarom op 16 juni gaan melden in Hamburg voor een wedstrijd tegen het Nederlands Elftal. Verder hebben ook Oekraïne en Georgië zich via de play-offs geplaatst voor het EK.

Robert Lewandowski - Poland

Foto: Getty Images

Na een bloedeloos gelijkspel moesten penalty's uit gaan maken wie de tegenstander van Oranje wordt op het komende EK. Daarin was een misser van Daniel James beslissend. Polen bleef namelijk foutloos en mag zich op gaan maken voor wedstrijden tegen Frankrijk, Oostenrijk en Nederland.
Oranje treft de Polen in de eerste poulewedstrijd. Deze wordt gespeeld op zonag 16 juni in Hamburg. De aftrap om is om drie uur.

Georgië en Oekraïne

Verder wist Georgië af te rekenen met Griekenland. In Tblisi moesten strafschoppen het verschil maken. Oud-Ajacied Mikautadze miste de derde pingel voor de Georgiërs maar aan de andere kant waren het oud-spits van VVV Giorgios Giakoumakis en Anastasios Bakasetas die misten. Georgië plaatst zich dus voor het EK en meldt zich deze zomer in poule F bij Turkije, Portugal en Tsjechië. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat Georgië zich gaat laten zien op het EK.
Tot slot zien we komende zomer ook Oekraïne op het EK. Zij wisten hun play-off-wedstrijd tegen IJsland met 2-1 te winnen. Oud-speler van PSV en AZ Albert Gudmundsson had de IJslanders nog op voorsprong gezet. Maar doelpunten van Viktor Tsygankov en Mykhailo Mudryk zorgden ervoor dat Oekraïne dit EK gaat spelen tegen België, Roemenië en Slowakije.

Speelschema Nederlands elftal groepsfase EURO 2024

Zondag 16 juni in Hamburg, Volksparkstadion om 15:00 uur: Polen - Nederland
Vrijdag 21 juni in Leipzig, Red Bull Arena om 21:00 uur: Nederland - Frankrijk
Dinsdag 25 juni in Berlijn, Olympiastadion om 18:00 uur: Nederland - Oostenrijk

Pouleindeling EURO 2024

Groep A
Duitsland
Schotland
Hongarije
Zwitserland
Groep B
Spanje
Kroatië
Italië
Albanië
Groep C
Slovenië
Denemarken
Servië
Engeland
Groep D
Polen
Nederland
Oostenrijk
Frankrijk
Groep E
België
Roemenië
Slowakije
Oekraïne
Groep F
Turkije
Portugal
Tsjechië
Georgië

DATA EN SPEELSTEDEN EURO 2024

Het EK in Duitsland gaat dus van start op 14 juni 2024 (met Duitsland-Schotland als openingsduel) en is verspreid over tien speelsteden. De Allianz Arena in München is gastheer van de openingswedstrijd en de finale wordt gespeeld op 14 juli in het Olympiastadion in Berlijn.
De overige speelsteden zijn Düsseldorf, Stuttgart, Keulen, Hamburg, Leipzig, Dortmund, Gelsenkirchen en Frankfurt. Opvallend is dat van vier stadions de clubs niet uitkomen op het hoogste niveau. Hertha BSC (Berlijn), Fortuna Düsseldorf, Hamburger SV en Schalke 04 (Gelsenkirchen) spelen allemaal in de Tweede Bundesliga.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van judo tot tennis volg je hier bij Eurosport. Volg ook ons kanaal op Whatsapp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie