Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Qatar 2022 | Szczesny sluit weddenschap af met Messi vlak voor makkelijk gegeven strafschop Makkelie

Menno Waebeke

Gepubliceerd 01/12/2022 om 12:24 GMT+1

Een grappig moment tijdens het WK-duel tussen Polen en Argentinië. Wojciech Szczesny sloot een weddenschap af met Lionel Messi over een penaltymoment. De Pool wedde voor 100 euro dat de strafschop niet gegeven ging worden. De Nederlandse scheidsrechter Danny Makkelie gaf de penalty, na ingrijpen van de VAR, uiteindelijk alsnog, maar Szczesny stopte de inzet van de PSG-ster.

Wojciech Szczesny discussieert met Lionel Messi vlak voor de beslissing van Danny Makkelie.

Foto: Getty Images

Kort voor rust wordt het laatste groepsduel van Polen en Argentinië op zijn kop gezet door een penaltymoment voor de Argentijnen. Lionel Messi kopt een voorzet naast, maar wordt daarna licht getorpedeerd door de uitkomende doelman Wojciech Szczesny. De videoscheidsrechter Pol van Boekel twijfelt en roept zijn landgenoot Danny Makkelie naar de kant.
Juventus-doelman Szczesny is ervan overtuigd dat de strafschop niet gegeven gaat worden en durft er zelfs 100 euro op te zetten. "Ik vertelde aan Messi dat er geen penalty zou komen en daar wilde ik geld voor inzetten. De weddenschap is niet legaal en ik zal er wel weggestuurd voor worden", lachte de sluitpost.
Makkelie besloot na het uitvoerig bestuderen van de herhaling alsnog om een strafschop toe te kennen aan Argentinië. Messi ging zelf achter de bal staan, maar zijn poging werd gestopt door Szczesny. Het is de tweede keer dat de Poolse doelman een strafschop pakt op dit WK.
picture

Wojciech Szczesny stopt de slecht ingeschoten strafschop van Lionel Messi.

Foto: Getty Images

Beide ploegen gaan door

Ondanks de gemiste strafschop keerde Argentinië de wedstrijd in de tweede helft alsnog om. Alexis Mac Allister en Julián Álvarez zetten de Zuid-Amerikanen op een comfortabele 2-0-voorsprong. De Polen houden de schade echter beperkt op 2-0 en dat blijkt net genoeg voor een ticket naar de achtste finales.
De andere wedstrijd in groep C tussen Saudi-Arabie en Mexico eindigde namelijk in 1-2. De Mexicanen stranden daardoor op doelsaldo in de groepsfase. Polen mag het in de achtste finales opnemen tegen topfavoriet Frankrijk. Argentinië speelt aanstaande vrijdag tegen Australië.
Messi hoeft overigens niet te verwachten dat er binnenkort 100 euro wordt bijgeschreven vanaf een Pools rekeningnummer. Szczesny is niet van plan zich aan de weddenschap te houden. "Ik ga het ook niet betalen hoor, Messi hoeft zich niet druk te maken om 100 euro."
picture

Alexis Mac Allister schiet de Argentijnen naar de achtste finales.

Foto: Getty Images

Eindstand Groep C

  • 1. Argentinië - 6 punten (+3)
  • 2. Polen - 4 punten (+0)
  • 3. Mexico - 4 punten (-1)
  • 4. Saudi-Arabië - 3 punten (-2)

Waar volg je het WK-nieuws?

Al het nieuws rondom het Nederlands elftal en het WK voetbal in Qatar volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie