Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Eredivisie | Tadic weigert training bij Ajax, aanvoerder ontevreden over technisch beleid

Menno Waebeke

Geupdate 13/07/2023 om 20:58 GMT+2

Dusan Tadic weigert al twee dagen om deel te nemen aan de trainingen bij zijn club Ajax. Dat meldt De Telegraaf donderdagmiddag. De aanvoerder zou ontevreden zijn over de kwaliteit van de Amsterdamse selectie en heeft donderdag een half uur met directeur voetbalzaken Sven Mislintat om de tafel gezeten. Eerder waren er ook al geruchten dat Tadic de overstap wil maken naar het Turkse Besiktas.

Dusan Tadic.

Foto: Getty Images

Volgens De Telegraaf wil Tadic dat er zo snel mogelijk nieuwe spelers aangetrokken worden, maar daar denken Mislintat en financieel directeur Susan Lenderink voorlopig anders over. Ajax werd de afgelopen weken onder anderen in verband gebracht met Sepp van den Berg (Liverpool), Martin Vitik (Sparta Praag) en Anton Gaeei (Viborg FF), maar verder dan informeren kwam het voorlopig nog niet.
De drie genoemde namen zouden de defensie van de nummer drie van de Eredivisie moeten gaan versterken en het aanstaande vertrek van Jurriën Timber moeten opvangen. De sterkhouder is al een aantal dagen rond met Arsenal, maar de officiële aankondiging laat voorlopig nog op zich wachten.

Gaten dichten

Ajax heeft - met de derde plaats in de Eredivisie en de vroege uitschakeling in Europa - een teleurstellend seizoen achter de rug en Tadic eist dan ook dat de selectie zo snel mogelijk versterkt wordt. De directie wil echter eerst de gaten van het mislopen van de Champions League dichten, voor men overgaat tot het uitgeven van miljoenen.
Eerder werd Tadic zelf door verschillende Turkse media in verband gebracht met een overstap naar Besiktas. De Serviër heeft echter nog een een contract tot en met 2024 in Amsterdam en dus werkt Ajax niet zomaar mee aan een transfer van zijn belangrijkste aanvaller.

Feyenoord aast op toptalent

Waar Ajax voorlopig de kaarten tegen de borst houdt, hopen Feyenoord en PSV deze week flink door te pakken met het versterken van de selectie. Feyenoord zag deze week middenvelder Sebastian Szymański - ondanks een eerder akkoord over een tweede huurdeal - naar Fenerbahçe vertrekken, maar is druk bezig om dat gemis op te vullen.
Eerder deze week werd bekend dat de regerend landskampioen een tweede bod heeft uitgebracht op de Kroatische international Luka Ivanušec en in Rotterdam wordt ook volop gesproken over de mogelijke komst van het Russische toptalent Arsen Zakharyan. De talentvolle spelmaker moet voor 8 miljoen zijn op te pikken bij Dinamo Moskou.

Vranckx moet Lang achterna

Ook PSV zit niet stil tijdens deze transferzomer. De Eindhovenaren wonnen de strijd om FC Groningen-spits Ricardo Pepi van Feyenoord en trokken niet veel later ook Noa Lang definitief aan. De Oranje-international kwam voor maximaal 15 miljoen euro over van Club Brugge en moet de schoenen van Cody Gakpo gaan vullen.
Ook op het middenveld staat PSV een flinke transformatie te wachten. De Ivoriaan Ibrahim Sangaré staat in de nadrukkelijke belangstelling van Premier League-club Nottingham Forest, maar zijn vervanger staat al klaar. De twintigjarige Aster Vranckx moet overkomen van VfL Wolfsburg. De Belgisch jeugdinternational werd afgelopen seizoen nog uitgeleend aan AC Milan, maar kon daar op weinig speelminuten rekenen.

Waar volg je het sportnieuws?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van tennis tot atletiek volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie