Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Eredivisie | Transfersoap rond Zerrouki, Feyenoord-target meldt zich ziek voor training

Menno Waebeke

Geupdate 09/01/2023 om 15:19 GMT+1

Ramiz Zerrouki lijkt meer en meer zijn zinnen te hebben gezet op een transfer naar Feyenoord. De 24-jarige middenvelder ontbrak maandag op de training bij zijn club FC Twente. De Rotterdammers hengelen sinds de zomer al naar de diensten van de Algerijn, maar Twente wil zijn sleutelspeler niet laten gaan.

Ramiz Zerrouki voor FC Twente in duel met Feyenoord-verdediger Lutsharel Geertruida.

Foto: Getty Images

Feyenoord meldde zich door blessures van sterkhouders Gernot Trauner en Quinten Timber deze transferperiode opnieuw voor Zerrouki. In de zomer van 2022 deed de huidige koploper al een poging om de Algerijns international los te weken, maar FC Twente bleek stug in de onderhandelingen.
In januari blijken de Tukkers nog minder mee te willen werken aan een transfer. Trainer Ron Jans vertelde zondag in Goedemorgen Eredivisie dat een transfer pas in de zomer weer bespreekbaar is. FC Twente zou naar verluidt zeven miljoen euro willen ontvangen voor zijn speler, maar Feyenoord is nog niet bereid om dat bedrag te betalen.

Cryptische zandloper

Technisch directeur Jan Streuer bevestigde vandaag aan RTV Oost dat de clubs toch weer met elkaar in gesprek zijn over een winterse transfer en ook Zerrouki heeft een overstap naar Rotterdam nog niet uit zijn hoofd gezet.
Na de gewonnen wedstrijd tegen FC Emmen (2-0) plaatste de controleur een foto op Instagram waarin hij in actie is tegen Feyenoord. Bij de foto was een zandloper te zien die mogelijk moet laten zien dat het een kwestie van tijd is voor we Zerrouki in een Feyenoordshirt kunnen bewonderen.

Twijfelgeval voor beker

Maandag werd met de afmelding van Zerrouki op de training een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan iets wat toch wel op een grote transfersoap begint te lijken. Het management van de Algerijn zou willen dat hij een transfer forceert door niet te spelen, maar eerdere berichten gaven aan dat Zerrouki dat zelf niet zag zitten.
Met de ziekmelding lijkt er toch wat extra druk te worden uitgeoefend op de leiding van FC Twente, maar volgens Tubantia-verslaggever Leon ten Voorde is de defensieve middenvelder echt ziek.

Pakt Feyenoord door?

De vraag lijkt echter vooral of Feyenoord zelf bereid is om door te pakken en de vraagprijs van Twente op tafel wil leggen. De stadionclub staat momenteel eerste in de Eredivisie en moet zich door het wegvallen van Trauner en Timber versterken om mee te blijven doen voor de titel.
Bij het eventuele mislopen van Zerrouki komen een aantal andere namen weer in beeld. Zo zou het Noorse talent Sivert Mannsverk - dat ook in de belangstelling staat van Premier League-clubs - dolgraag naar De Kuip komen en werd ook oud-Feyenoorder Tonny Vilhena gepolst voor een terugkeer naar Rotterdam.

Waar volg je het sportnieuws?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie