Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Eredivisie | Edwin van der Sar stopt als algemeen directeur van Ajax - "Na bijna elf jaar ben ik op"

Pim Verhoeven

Geupdate 30/05/2023 om 10:39 GMT+2

Edwin van der Sar stopt als algemeen directeur van Ajax. De 52-jarige oud-doelman draagt per 1 juni 2023 zijn taken over. De Raad van Commissarissen heeft aan Van der Sar gevraagd tot 1 augusten aan te blijven voor een goede overdracht van zijn functies.

Edwin van der Sar

Foto: Getty Images

Van der Sar begon in 2012 als directeur marketing. Vier jaar later werd hij algemeen directeur van de Amsterdamse club. Ajax kende het slechtste seizoen in veertien jaar met een derde plaats achter Feyenoord en PSV. "Na bijna elf jaar ben ik er klaar mee. We hebben geweldige dingen meegemaakt samen, maar ook is het een lastige periode geweest", begint Van der Sar in het persbericht van de club. "Ik heb behoefte aan wat afstand, rust en ik heb zin in andere dingen doen. Ik voel mij niet goed bij het maken van beslissingen voor de toekomst van deze club en dus heb ik besloten te stoppen."

Veel successen

Pier Eringa, President-commissaris van AFC Ajax, laat weten dat de club Van der Sar graag had zien blijven: "We wilden dat Edwin zou blijven, maar hij heeft zijn eigen beslissing genomen. Het laatste seizoen weerspiegelt niet de hele periode dat Van der Sar hier is geweest. In deze tijd heeft de club veel successen behaald, is veel gegroeid en internationaal aanzien gekregen."

Kritiek

Van der Sar kreeg een hoop kritiek te verwerken na het vertrek van Marc Overmars en Erik ten Hag. Deze kritiek bleef aanhouden na onrust in de top van de club na een lange zoektocht naar een nieuwe directeur spelerszaken en het ontslag van trainer Alfred Schreuder eind januari.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie