Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Eredivisie | Feyenoord haalt Stengs voor 6 miljoen terug naar Nederland, gevolgen voor scheidsrechter Kooij

Geupdate 26/07/2023 om 16:16 GMT+2

Joey Kooij gaat dit seizoen zeer waarschijnlijk geen Feyenoord meer fluiten. Dat heeft alles te maken met de transfer van Calvin Stengs naar de Rotterdammers. De middenvelder komt voor 6 miljoen euro over van OGC Nice en is net als de scheidsrechter een schoonzoon van Frank de Boer. Door die familiebanden besluit de KNVB Kooij geen wedstrijden van Feyenoord te laten fluiten.

Calvin Stengs.

Foto: Getty Images

Calvin Stengs maakte woensdag definitief de overstap van OGC Nice naar Feyenoord. Na een goed seizoen op huurbasis bij Royal Antwerp - waarin hij de dubbel pakte - kiest de aanvaller voor een hernieuwde samenwerking onder Arne Slot. Onder Slot kende hij met AZ een uitstekend laatste jaar, waarin hij goed was voor 7 goals en 5 assists in de Eredivisie.
De middenvelder geeft aan dat hij blij is om terug in zijn thuisland te zijn. "Ik ben trots dat ik dit shirt mag dragen. Ik heb altijd goed contact gehouden met Arne (Slot red.). Afgelopen week is het heel snel gegaan, toen heb ik hem weer gesproken en hier zijn we dan", vertelt Stengs op de site van de ploeg.

Gevolgen voor Kooij

Zijn overgang heeft ook gevolgen voor de scheidsrechters aanstellingen van komend seizoen. Stengs is namelijk familie van Joey Kooij. Beiden zijn een schoonzoon van oud-bondscoach Frank de Boer. Om belangenverstrengeling te voorkomen, fluit Kooij komend seizoen dus geen wedstrijden van Feyenoord.
Voor velen zal het voelen als een zege voor de Rotterdammers aangezien Kooij vaak onder vuur ligt in Nederland. Maar kijkend naar de statistieken zou Feyenoord juist moeten balen dat het niet meer gefloten mag worden.
De Rotterdamse club won namelijk alle wedstrijden onder leiding van Kooij. Onder andere tijdens de laatste wedstrijd tegen FC Groningen had de scheidsrechter nog een hoofdrol met een discutabele rode kaart voor de club uit het noorden. Feyenoord won toen uiteindelijk met 1-0.
picture

Joey Kooij

Foto: Eurosport

Waar volg je het sportnieuws?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van atletiek tot tennis volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie