Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Eredivisie | Ajax-Feyenoord woensdag zonder publiek uitgespeeld - Volendam woest, Ajax wil naar rechter

Tobias Kappelle

Geupdate 25/09/2023 om 16:34 GMT+2

De wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord werd zondag stilgelegd nadat supporters meerdere keren vuurwerk op het veld hadden gegooid. Sindsdien was er discussie wat er met de wedstrijd moest gebeuren. De KNVB heeft nu bekendgemaakt dat de wedstrijd woensdag om 14:00 uur afgemaakt wordt en dat hierbij geen fans welkom zijn. De betrokken partijen zijn niet blij met het besluit.

Ajax - Feyenoord

Foto: Getty Images

Feyenoord stond bij het moment van staken al met 0-3 voor waardoor de noodzaak om de wedstrijd nog uit te spelen niet door iedereen gezien werd. De KNVB heeft echter na een middag van discussie besloten dat de wedstrijd wel uitgespeeld moet worden.
Ajax zou op woensdagavond eigenlijk tegen FC Volendam spelen in eigen huis, maar deze wedstrijd wordt nu naar later verplaatst. Volgens de KNVB is dit de meest eerlijke oplossing. Een exacte datum voor Ajax - FC Volendam is nog niet gekozen. Ook zei de KNVB niets over een eventuele straf voor Ajax na het wangedrag van de supporters.

Woede bij Ajax en Volendam

Ajax en Volendam zijn niet blij met het besluit. Ajax zou zelfs juridische stappen overwegen om de beslissing terug te draaien. Volgens de Amsterdammers is de eerste week van november een beter moment, aangezien dan de eerste ronde van de beker op het programma staat, waar Ajax en Feyenoord niet in actie hoeven te komen. FC Volendam moet dan wel spelen.
De voorzitter van FC Volendam Jan Smit is minstens zo boos. Op Instagram zegt Smit dat hier sprake is van pure competitievervalsing en dat zijn club en Ajax absoluut niet akkoord gaan met het besluit van de KNVB. Volgens Smit is dit een belachelijke beslissing.

Waar kijk je?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van autosport tot atletiek volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie