Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

EK-kwalificatie | Koeman maakt plaats voor drie debutanten - Geen Memphis en Bergwijn

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 01/09/2023 om 12:40 GMT+2

Bondscoach Ronald Koeman kan in de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijden tegen Ierland en Griekenland geen beroep doen op de geblesseerden Memphis Depay en Steven Bergwijn, zo blijkt uit de selectie die hij vrijdag bekend heeft gemaakt. Quilindschy Hartman (Feyenoord), Ian Maatsen (Chelsea) en Micky van de Ven (Tottenham Hotspur) zijn er voor het eerst wel bij.

Quilindschy Hartman kwam afgelopen zomer met Jong Oranje in actie op het EK

Foto: Getty Images

Memphis viel maandag uit bij Atlético Madrid in de uitwedstrijd tegen Rayo Vallecano (0-7 winst) vanwege een dijbeenblessure. De ernst van de kwetsuur is nog niet bekend, maar het was al snel duidelijk dat hij niet mee zou kunnen doen bij Oranje.
Bergwijn raakte donderdagavond geblesseerd aan zijn linkerbeen tegen Ludogorets in de voorronde van de Europa League (0-1 verlies). Na 70 minuten verliet hij het veld. Ook hij is niet fit genoeg om aan te sluiten bij het Nederlands elftal.

Debutanten

Hartman, Maatsen en Van de Ven maken voor het eerst deel uit van de definitieve selectie. Het drietal versterkt de Nederlandse defensie.
Van de spelers die deel uit maakten van de voorselectie staan ook Justin Bijlow en Sven Botman aan de kant met een blessure. Kersverse PSV'er Jerdy Schouten is wel fit, maar ontbreekt in de definitieve selectie die uit 25 spelers bestaat. Koeman heeft Steven Berghuis, die niet in de voorselectie zat, wel opgeroepen.

EK-kwalificatie

Oranje is matig begonnen aan de kwalificatiereeks voor het EK volgend jaar in Duitsland. Na het harde 4-0 verlies in Frankrijk volgde thuis een magere 3-0 zege op Gibraltar. Met Griekenland en Ierland treft Oranje de op papier grootste concurrenten voor de tweede plaats.
Nederland speelt donderdagavond eerst thuis tegen Griekenland. Drie dagen later speelt de ploeg in Dublin tegen Ierland. Beide duels beginnen om 20.45 uur.

De selectie

De definitieve selectie bestaat uit deze 25 spelers: Nathan Aké (Manchester City), Steven Berghuis (Ajax), Daley Blind (Girona FC), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Inter), Mark Flekken (Brentford), Cody Gakpo (Liverpool), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Quilindschy Hartman (Feyenoord), Frenkie de Jong (Barcelona), Teun Koopmeiners (Atalanta), Noa Lang (PSV), Matthijs de Ligt (Bayern München), Ian Maatsen (Chelsea), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Andries Noppert (sc Heerenveen), Tijjani Reijnders (AC Milan), Marten de Roon (Atalanta), Xavi Simons (RB Leipzig), Joey Veerman (PSV), Micky van de Ven (Tottenham Hotspur), Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion), Stefan de Vrij (Inter), Wout Weghorst (TSG Hoffenheim) en Mats Wieffer (Feyenoord).

Waar volg je het sportnieuws?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van tennis tot atletiek volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie