Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Euro 2024 | Goed nieuws voor Koeman - Bondscoaches mogen 26 spelers meenemen

Yannick Wezenbeek

Geupdate 25/04/2024 om 11:38 GMT+2

Ronald Koeman krijgt zijn zin. De bondscoach van Nederland deed na de oefeninterlands in maart een oproep om 26 spelers mee te mogen nemen naar het EK in Duitsland. Die oproep lijkt te helpen want de UEFA gaat binnenkort bekendmaken dat er een uitbreiding komt op het aantal spelers in de selectie.

Ronald Koeman

Foto: Getty Images

In eerste instantie mochten bondscoaches komende zomer maar 23 spelers oproepen. Dat was ‘absurd’ volgens Koeman. In gesprek met de NOS gaf hij al aan dat hij zou gaan lobbyen om dat aantal te verhogen.
Die lobby lijkt te hebben geholpen want volgens Britse media en De Telegraaf gaat de UEFA zeer binnenkort bekendmaken dat bondscoaches 26 spelers mee mogen nemen naar het WK.

7 juni

Julian Nagelsmann en Luciano Spaletti van Duitsland en Italië steunden Koeman in zijn strijd. “Als andere landen graag 26 spelers op willen roepen dan steun ik die oproep”, zei Nagelsmann in maart.
Op 7 juni moeten de bondscoaches hun lijst met 26 spelers aanleveren. Dan mag er ook niks meer veranderd worden bij een blessure. Alleen als een doelman geblesseerd raakt mag die vervangen worden. Andere blessuregevallen moeten worden opgevangen binnen de ingeleverde selectie.

Voor wie goed nieuws?

Waar sommige spelers nog erg in spanning zaten of ze mee mogen naar het EK zal dat nu misschien een stuk minder zijn. Spelers als Jerdy Schouten en Joey Veerman zaten bij de laatste selectie voor de oefeninterlands maar hadden bij de definitieve selectie erbuiten kunnen vallen. Nu lijken zij toch erbij te zijn deze zomer.
Ook voor Frenkie de Jong kan deze beslissing goed nieuws zijn. De middenvelder raakte afgelopen week geblesseerd en zal een race tegen de klok moeten houden om bij het EK aanwezig te zijn. Waar Koeman misschien bij zijn eerste 23 geen geblesseerde spelers zou willen oproepen, lijkt dat risico minder groot bij een selectie van 26. 7 juni wordt de knoop doorgehakt, en laten we vooral hopen dat de blessuregevallen ons vanaf nu bespaard blijven.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport. Volg je ons kanaal op WhatsApp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie