Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

EURO 2024 | Waarom Oranje voor Wolfsburg kiest als uitvalsbasis tijdens het EK in Duitsland

Menno Waebeke

Geupdate 15/12/2023 om 15:49 GMT+1

Het Nederlands elftal plaatste zich onlangs voor het Europees Kampioenschap in Duitsland en dus kunnen ook de voorbereidingen voor het eindtoernooi langzaam beginnen. Oranje heeft gekozen voor de Duitse stad Wolfsburg als thuisbasis voor het toernooi, maar waarom is dat een goede keuze en wat kan de stad tijdens EURO 2024 bieden aan de Nederlandse supporters?

Aanvoerder Virgil van Dijk, bondscoach Ronald Koeman en directeur betaald voetbal Marianne van Leeuwen.

Foto: Getty Images

Het Nederlands elftal verblijft in de zomer - hopelijk een lange tijd - in het Ritz-Carlton Hotel in Wolfsburg. Oranje traint in het nabijgelegen AOK Stadion, de thuishaven van het vrouwenelftal en het onder 19-elftal van VfL Wolfsburg. Bondscoach Ronald Koeman is tevreden.
"De combinatie van het hotel en de trainingsfaciliteiten sluit perfect aan bij onze wensen. Omdat we gebruik kunnen maken van de accommodatie van VfL Wolfsburg hebben we de beschikking over een trainingscentrum dat aan alle moderne eisen voldoet. Ik vind het belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij je 'basecamp', vertelt Koeman aan OnsOranje.

Locatie en bezienswaardigheden

De Duitse collega's van Eurosport zien het besluit van de KNVB als een logische keuze. "Het is een slimme move. VfL Wolfsburg staat bekend om de goede faciliteiten en ook uit topografisch oogpunt is het verstandig. Hamburg, Leipzig en Berlijn (de speelsteden van Oranje) zijn allemaal perfect bereikbaar vanuit Wolfsburg."
Ook voor de Nederlandse supporters is er het een en ander te beleven in de stad in de Nedersaksen. "De stad wordt gekenmerkt door de fabrieken van Volkswagen. Het is leuk om Autostadt te bezoeken, een toeristische attractie naast de fabriek. Daar zijn een hoop mooie auto's te bewonderen van onder meer Porsche en Lamborghini."
"In Wolfsburg is verder een kasteel, een kunstmuseum en het Allerpark. Verder kun je vanuit Wolfsburg ook gemakkelijk een bezoekje brengen aan Braunschweig en Hannover."

Waar volg je het sportnieuws?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van tennis tot judo volg je hier bij Eurosport. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie