Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Qatar 2022 | Alcohol in en om de stadions verboden - bevestiging van de FIFA

Sander Grasman

Geupdate 18/11/2022 om 12:42 GMT+1

Aanvakelijk werd aangenomen dat er voor het WK een uitzondering gemaakt zou worden op het alcoholverbod in het Islamitische oliestaatje, maar dat blijkt dus niet het geval te zijn. Inmiddels heeft de FIFA bevestigd dat het in het openbaar nuttigen van alcohol in en om de stadions 'gewoon' verboden zal zijn.

Alcohol zal in en rond de stadions verboden blijven tijdens Qatar 2022.

Foto: Getty Images

Eerder deze week gingen geruchten dat de opvallende rode Budweiser-tenten in de buurt van de stadions naar een minder opzichtige plek verplaatst moesten worden en nu hebben Qatarese officials dus besloten dat er in en om de stadions alleen non-alcoholische drankjes verkocht mogen worden.
"De aanwezigheid van alcohol", zo laat een bron aan Reuters weten, "zou voor de vele fans uit het Midden-Oosten en Zuid-Azië de beleving van het toernooi verpesten."

SPONSORDEAL

Dit besluit twee dagen voor de start van het WK brengt de FIFA in een lastig pakket. Zij heeft namelijk een sponsordeal ter waarde van 72 miljoen gesloten met de Amerikaanse biergigant. Nu FIFA bevestigd heeft dat er geen alcohol verkocht zal mogen worden in en om de stadions, is onduidelijk wat er van deze overeenkomst zal overblijven.
Het is het zoveelste voorbeeld van controverse rond het toernooi in Qatar en dan moeten de wedstrijden nog beginnen. Komende zondag nemen het thuisland en Ecuador het tegen elkaar op in de openingswedstrijd.

WAAR VOLG JE HET WK-NIEUWS?

Al het nieuws rondom het Nederlands elftal en het WK voetbal in Qatar volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie