Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Qatar 2022 | Kansen eindwinst Nederlands elftal nemen af, Gracenote voorspelt Portugese finale

Menno Waebeke

Geupdate 07/12/2022 om 11:59 GMT+1

Na de groepsfase was Nederland na Brazilië nog de grootste kanshebber op de wereldbeker, maar ondanks de overtuigende zege op de Verenigde Staten is dat na de achtste finales veranderd. Volgens databureau Gracenote komt Oranje op de gedeelde vierde plaats van kanshebbers op die felbegeerde gouden trofee.

De spelers van het Nederlands elftal vieren feest na de overwinning op de Verenigde Staten in de achtste finales.

Foto: Getty Images

De Brazilianen wonnen overtuigend van Zuid-Korea en krijgen van Gracenote 25 procent kans toegedicht op de wereldtitel in het Lusail Iconic Stadion. Daarachter volgen Argentinië (20 procent) en Portugal (13 procent) die beiden ook relatief eenvoudig de achtste finales overleefden.
Op een gedeelde vierde plaats - samen met Frankrijk - prijkt de naam van het Nederlands elftal met een kans van 11 procent op de eindwinst tijdens dit WK in Qatar. De daling op de lijst is vooral te wijten aan de klinkende zege van Portugal, die met 6-1 Zwitserland opzij zette.
De Marokkanen, die afgelopen dinsdag knap Spanje versloeg na penalty's, komen op plaats zeven met een winstkans van 6 procent, een procent meer dan de grootste outsider voor de titel, Kroatië en vier procent minder dan Engeland.
picture

Portugal had geen kind aan Zwitserland in de achtste finales.

Foto: Getty Images

Voorspelde finale's

Toch verwacht Gracenote niet dat de manschappen van bondscoach Louis van Gaal uiteindelijk in de finale terecht gaan komen. De landen die de grootste kans maken op de finale in Lusail spreken dezelfde taal, Brazilië en Portugal. Nederland redt het zelfs niet eens tot de top vijf van voorspelde finale's.
Een finale tussen Nederland en Portugal wordt geschat op een kans van 8 procent, net zoveel als een finale tussen Brazilie en Marokko. Een overwinning op de Argentijnen kan hier voor Nederland echter een groot verschil in maken. Lionel Messi en zijn Argentinië staan namelijk met drie, verschillende finale's boven Nederland.

Waar volg je het WK-nieuws?

Het Nederlands elftal begint aanstaande vrijdag om 20:00 uur aan zijn jacht op de halve finales. Volg alles over het Nederlands elftal en het WK voetbal in Qatar hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie