Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Qatar 2022 | Martinez haalt gram op Franse superster in kleedkamer - "Een minuut stilte voor Mbappé"

Maurits ten Kate

Gepubliceerd 19/12/2022 om 14:37 GMT+1

Dat keeper Emiliano Martinez van een grapje houdt, weten we inmiddels. Ook lang nadat de finale beslist was en het feestgedruis was losgebarsten in de Argentijnse kleedkamer vond de deolverdediger van Aston Villa nog even zijn gram halen op Kylian Mbappé, die voorafgaand aan het WK wat uitspraken had gedaan over het Zuid-Amerikaanse voetbal waar Martinez het overduidelijk niet mee eens was.

Emiliano Martinez en Kylian Mbappé moeten uit elkaar worden gehaald door scheidsrechter Szymon Marciniak.

Foto: Imago

Na het winnen van het WK zongen en juichten de Argentijnen in de kleedkamer. Met name doelman Martínez, die wederom belangrijk was in de penaltyserie, was in voor een grap.
De 30-jarige keeper van Aston Villa riep op tot een "minuut stilte" in de kleedkamer: "Voor Kylian Mbappé, die is overleden!"
Mbappé speelde in Qatar een historisch goed toernooi en vertegenwoordigde in zijn eentje het grootste probleem van de avond voor de Argentijnen. De Fransman hield met zijn drie goals zijn ploeg in de wedstrijd.

Historie tussen de twee

Maar de opmerking kwam waarschijnlijk niet alleen uit de extase van het moment. Er is historie tussen de twee spelers, want maanden geleden zei Mbappé dat het voetbal in Zuid-Amerika minder ontwikkeld is dan in Europa.
In de persconferentie voorafgaand aan de WK-finale was Martínez al ingegaan op de uitspraken van de Franse superster: "Hij weet niet genoeg van voetbal", zei de keeper in de richting van Mbappé.
De topspits van PSG schoot in de wedstrijd op het veld twee penalties langs Martinez, maar het was uiteindelijk niet genoeg voor Mbappé, die na afloop ook getroost werd door de Franse President Emmanuel Macron.
picture

Lionel Messi kan met zijn eigen wereldtitel eindelijk uit de schaduw kruipen van Diego Maradona.

Foto: Getty Images

WAAR VOLG JE HET WK-NIEUWS?

Al het nieuws rondom het WK voetbal in Qatar volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie