Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Qatar 2022 | Grote verrassing aanstaande, Benzema lijkt WK-finale tegen Argentinië te kunnen halen

Menno Waebeke

Geupdate 15/12/2022 om 10:52 GMT+1

Frankrijk plaatste zich woensdagavond met een 2-0-overwinning op Marokko voor de tweede keer op rij voor de WK-finale en zou in die finale wel eens flink versterkt kunnen worden Karim Benzema zou volgens Spaanse media op tijd fit zijn voor de eindstrijd in Lusail. De spits speelde nog geen enkele minuut tijdens dit toernooi wegens een dijbeenblessure.

Karim Benzema speelde dit WK nog geen minuut voor Frankrijk.

Foto: Getty Images

Volgens het Spaanse Mundo Deportivo is Benzema bijna volledig fit en kan hij in de aanloop van de WK-finale van aanstaande zondag weer aansluiten bij het Franse team. De aanvaller van Real Madrid raakte kort voor de start van het toernooi geblesseerd aan zijn dijbeen en keerde huiswaarts .
Benzema is inmiddels in volle training bij zijn club in Spanje, maar Real Madrid zou bereid zijn om de vedette naar Qatar te laten afreizen voor een van de belangrijkste wedstrijden uit zijn loopbaan. Na de overwinning op Marokko deed de Franse bondscoach geheimzinnig over de mogelijke rentree van zijn spits.
"Ik zou graag naar de volgende vraag willen", was het stellige antwoord van Didier Deschamps die duidelijk niet over het onderwerp wilde praten. De trainer besloot na het uitvallen van Benzema echter geen vervanger op te roepen en dus bleef de deur voor de doelpuntenmaker altijd op een kier staan.

Nieuw koningskoppel

Als Benzema inderdaad terugkeert bij Frankrijk is het echter nog maar de vraag of hij direct een plek zou afdwingen in de Franse voorhoede. Met Kylian Mbappé en Olivier Giroud lijken Les Blues een nieuw koningskoppel gevonden te hebben. Samen waren zij al goed voor 9 goals en 2 assists.
Ook de invallers doen het goed bij Frankrijk. Eintracht Frankfurt-spits Randal Kolo Muani had woensdagavond slechts een minuut nodig om op het scorebord te komen. De aanvaller gooide met zijn 2-0 de halve finale tegen Marokko definitief in het slot.
Frankrijk neemt het aanstaande zondag om 20:00 uur op tegen Argentinië, dan wordt duidelijk of Benzema inderdaad een verrassende rentree bewerkstelligd heeft.

Waar volg je het WK-nieuws?

Al het nieuws rond het WK voetbal in Qatar volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie