Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

La Liga | Memphis Depay onderweg naar Atlético Madrid, aanvaller moet João Félix vervangen

Menno Waebeke

Geupdate 12/01/2023 om 16:37 GMT+1

Memphis Depay gaat de overstap maken van FC Barcelona naar Atlético Madrid. Alleen een medische keuring kan nog roet in het eten gooien voor de Oranje-international. Memphis kon dit seizoen op weinig speeltijd rekenen bij Barca-trainer Xavi en loopt in de zomer van 2023 uit zijn contract bij de Catalanen.

Memphis Depay moest de eerste seizoenshelft vooral vanaf de bank toekijken bij FC Barcelona.

Foto: Getty Images

Het Spaanse Marca meldt dat de transfer zo goed als rond is. Als Memphis door de medische keuring komt in de Spaanse hoofdstad kan de aanvaller zich bij de Atlético-selectie gaan voegen. De huidige nummer vijf van La Liga kon na het vertrek van João Félix naar Chelsea de nodige aanvallende versterkingen gebruiken.
De Portugese aanvaller werd eerder deze week op huurbasis overgenomen door de club uit Londen. Memphis gaat bij Atlético een spitsenduo vormen met Álvaro Morata of Antoine Griezmann, laatstgenoemde Fransman kan ook op het middenveld uit de voeten.
Atlético Madrid en FC Barcelona stonden afgelopen zondag nog tegenover elkaar in de Spaanse competitie. De bezoekers uit Catalonië waren door een doelpunt van Ousmane Dembélé met 0-1 te sterk in het Wanda Metropolitano stadion.

Koeman haalt Memphis naar Barcelona

Memphis begon in de jeugd van Sparta Rotterdam, maar werd op jonge leeftijd overgenomen door PSV. Voor de Eindhovenaren maakte hij in 2012 onder Fred Rutten zijn debuut in de Eredivisie tijdens een thuiswedstrijd tegen Feyenoord.
Na een uitzonderlijk laatste jaar bij PSV maakte Memphis de overstap naar Manchester United, maar daar kwam hij niet veel aan spelen toe. Via een succesvolle uitstap van vier jaar bij Olympique Lyon belandde hij in 2021 onder de toenmalige trainer Ronald Koeman bij FC Barcelona.

Topscorer aller tijden

In zijn eerste seizoen was hij met 12 doelpunten nog clubtopscorer in de Spaanse competitie, maar onder de nieuwe trainer Xavi kreeg de veelzijdige aanvaller weinig kansen meer. De overstap lijkt goed nieuws voor de nieuwe bondscoach Ronald Koeman die wedstrijdritme van zijn belangrijkste aanvaller goed kan gebruiken.
Memphis staat in het Nederlands elftal momenteel op 43 doelpunten, slechts 7 goals minder dan topscorer aller tijden van Oranje, Robin van Persie.

Waar volg je het sportnieuws?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie