Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

La Liga | Scheidsrechter Mateu Lahoz krijgt emotioneel afscheid van Mallorca bij laatste wedstrijd

Maurits ten Kate

Geupdate 05/06/2023 om 15:39 GMT+2

De gelouterde voetbalvolger kende Antonio Mateu Lahoz al wat langer door wedstrijden in de Champions League die onder zijn leiding stonden, maar bij het grote publiek werd Lahoz pas bekend dankzij zijn optreden in de kwartfinale van het WK tussen Nederland en Argentinië. Gisteren floot hij zijn laatste wedstrijd in La Liga.

Mateu Lahoz kan de tranen niet in bedwang houden bij zijn afscheid

Foto: Getty Images

Het werd scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz gisteravond allemaal even te veel. De Spanjaard barstte in tranen uit op het veld na zijn laatste optreden in La Liga. Fans van zowel Mallorca en Rayo Vallecano applaudisseerden voor de vertrekkende leidsman en spelers van beide teams vormden een erehaag voor Lahoz, die het vol ongeloof over zich heen liet komen.
Lahoz haalde die dag de krantenkoppen door een record aantal kaarten in een WK-wedstrijd uit te delen. De Spaanse arbiter trok die avond maar liefst negentien gele en een rode kaart, de avond waarop het Nederlands Elftal na penalty's verloor van de latere wereldkampioen Argentinië.

Barcelona - Espanyol

Lahoz werd na zijn 'opmerkelijke' optreden naar huis gestuurd door de scheidsrechtersorganisatie, maar dat weerhield de beste man er niet van om zijn stijl enigszins aan te passen.
Op oudejaarsavond strooide Lahoz er in de stadsderby tussen FC Barcelona en Espanyol wederom op los. In de derby van Barcelona vielen maar liefst veertien gele en twee rode kaarten.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie