Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

La Liga | Vreemde taferelen in Spanje - Supporter prikt oud-Ajacied Ocampos in kont tijdens ingooi

Menno Waebeke

Geupdate 06/02/2024 om 11:40 GMT+1

Sevilla won maandagavond met 1-2 bij Rayo Vallecano, maar toch is de club woest na afloop van de wedstrijd. Sevilla-aanvaller Lucas Ocampos werd tijdens een ingooi in zijn kont geprikt door een toeschouwer. De club sprekt van een 'obscene' en 'volstrekt ongepaste' actie. Het is nog niet bekend of er straffen volgen naar aanleiding van het incident.

Lucas Ocampos tijdens het uitduel met Rayo Vallecano.

Foto: Getty Images

Ocampos stond klaar om het spel te hervatten met een ingooi toen hij plotseling in zijn achterste werd geprikt door een toeschouwer. De fans in Campo de Fútbol de Vallecas zitten relatief dicht op het veld en kunnen de spelers dus letterlijk aanraken. Ocampos reageerde verrast en ging direct verhaal halen bij de scheidsrechter.
Rayo Vallecano-middenvelder Isi Palazón ging in gesprek met de jongeren. Na een korte onderbreking werd het spel echter hervat. In de herhaling is te zien hoe Ocampos eerst verbaal het gevecht aan gaat met de jonge supporters, die vervolgens met de walgelijke actie reageren.

Verbolgen reacties

Na afloop reageert de Argentijnse aanvaller woest. "Ik hoop dat La Liga dit net zo serieus opneemt als ze dat met racisme doen. Er zijn altijd een paar idioten die zich moeten misdragen. Ik hield me in, omdat ik twee dochters heb. Wat zou er gebeuren als dit in het vrouwenvoetbal plaatsvindt?
Ook de clubs hebben inmiddels gereageerd. "We hopen dat de bond dit hoog opneemt en er maatregelen volgen", meldt Sevilla. Ook Rayo Vallecano is duidelijk over het incident. "Die toeschouwer moet aangepakt worden. Rayo Vallecano is hier niet voor aansprakelijk, maar als hij lid is van onze club, krijgt hij een gepaste straf."

Waar volg je het sportnieuws?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van atletiek tot waterpolo volg je hier bij Eurosport. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie