Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ligue 1 | Uitgelekte mail over vermeend racisme bij Nice brengt PSG-trainer Galtier in verlegenheid

Maurits ten Kate

Geupdate 14/04/2023 om 10:10 GMT+2

Christophe Galtier, trainer van Paris Saint-Germain, zou in zijn tijd bij OGC Nice racistische opmerkingen hebben gemaakt richting enkele spelers. Dat blijkt uit een gepubliceerde mail van de technisch directeur van Nice Julien Fournier aan de clubeigenaren, die in handen is gekomen van een aantal Franse media. Galtier ontkent de beschuldigingen.

PSG-Trainer Christophe Galtier

Foto: Getty Images

In dezelfde e-mail beschuldigde Fournier de coach ervan te hebben gezegd dat er te veel "zwarte en moslimspelers" in het Franse topteam zaten. "De helft van het team zit vrijdag in de moskee."
Fournier zou zich in de mail hebben geërgerd dat Galtier "geen sportieve argumenten had aangevoerd" maar "slechts argumenten op basis van huidskleur en religie."
Galtier ontkende de beschuldigingen. Zijn advocaat liet een verklaring publiceren in de Franse media. Het zei dat Galtier "verbijsterd was toen hij hoorde van het beledigende rapport. De oefenmeester kondigde ook juridische stappen aan.

Telefoonnummer

Nadat de beschuldigingen in de openbarig waren gekomen, werd het telefoonnummer van Galtier op sociale media verspreid, aldus Le Parisien. De PSG-trainer ontving zo'n 5.000 telefoontjes en berichten, waaronder doodsbedreigingen.
Fournier ontkende echter dat hij verantwoordelijk was voor het publiceren van de mail. "Ik ben niet de oorzaak van de verspreiding van deze informatie", zei hij tegen de Franse krant Nice-Matin. Hij voegde eraan toe: "Ondanks al onze meningsverschillen heb ik te veel respect voor OGC Nice, een club wiens kleuren ik al meer dan tien jaar met trots verdedig."
De relatie tussen Fournier en Galtier werd verbroken kort nadat Galtier in juli vorig jaar naar de club uit Parijs verhuisde. Fournier zelf had een paar maanden geleden in een tv-programma over Galtier al gezegd: "Als ik onthul waarom we echt ruzie hadden, zal Christophe nooit meer een kleedkamer binnengaan. NIet in Frankrijk, en ook niet in Europa", aldus de technisch directeur van Nice.
picture

Kylian Mbappe loopt langs Christophe Galtier.

Foto: Getty Images

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie