Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ligue 1 | PSG-coach Christophe Galtier in de cel op verdenking van discriminatie

Sander Grasman

Geupdate 30/06/2023 om 13:35 GMT+2

Paris Saint-Germain-coach Christophe Galtier en zijn zoon John Valovic-Galtier zijn vanochtend door de Franse politie opgepakt voor verhoor. In zijn tijd bij OGC Nice zou de Franse coach zich negatief hebben uitgelaten over de hoeveelheid zwarte en islamitische spelers in zijn selectie. Hij zou dit aantal hebben willen terugbrengen. Galtier ontkent de beschuldigingen.

Christophe Galtier op training met PSG-spelers Kylian Mbappe en Achraf Hakimi

Foto: Getty Images

In april bracht de Franse krant RMC Sport een e-mail van de sportief directeur van OGC Nice, Julien Fournier, aan teameigenaar Dave Brailsford naar buiten. Daarin beweerde Fournier dat Galtier er bij hem op aangedrongen had om het aantal zwarte en islamitische spelers in de selectie van de club te verkleinen.
De mensen in Nice zouden zich volgens Galtier, zo schreef Fournier, niet kunnen identificeren met de ploeg en de coach zou geëist hebben dat er 'niet zoveel zwarten en moslims in het team kunnen spelen'.

GALTIER ONTKENT

De coach, die in Parijs hard op weg lijkt naar de uitgang, ontkent de aantijgingen en kreeg destijds steun van veel oud-spelers, zoals de Turkse spits Burak Yilmaz met wie hij bij Lille samenwerkte, maar is nu dus alsnog opgepakt voor verhoor door de Franse justitie.
Recentelijk zouden zij al huiszoeking hebben gedaan bij Galtier thuis en ook werden er meerdere Nice-spelers ondervraagd. In de komende 24 uur moet blijken of de coach en zijn zoon, die werkzaam is als spelersmakelaar, voorlopig vast blijven zitten.
Onlangs berichtte Voetbal International al dat Galtiers dienstverband in de Franse hoofdstad op zijn eind loopt. PSG zou met hem een akkoord naderen over de ontbinding van zijn contract. De Spanjaard Luis Enrique zou dan binnenkort als zijn opvolger gepresenteerd worden.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie