Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ligue 1 | Christophe Galtier vertrokken bij Paris Saint-Germain, Luis Enrique verwachte opvolger

Mathieu Hilgersom

Geupdate 05/07/2023 om 12:40 GMT+2

Paris Saint-Germain heeft woensdag bevestigd niet verder te gaan met trainer Christophe Galtier. De 56-jarige Fransman lag onder vuur vanwege de magere prestaties van de club uit de hoofdstad. Daarnaast pakte de politie hem onlangs op vanwege een racismezaak.

Christophe Galtier is niet langer de trainer van Paris Saint-Germain

Foto: Getty Images

Dat Paris Saint-Germain landskampioen is geworden, lijkt nauwelijks nog te tellen in het voordeel van Galtier. De club heeft immers een enorm budget en daarom de beschikking over een heus sterrenensemble.
De negende titel in elf jaar tijd was daarom eerder logisch dan een prestatie. Sterker nog, de fans namen het Galtier in zijn eerste seizoen juist kwalijk dat de ploeg slechts met minimaal verschil kampioen was geworden. De voorsprong op RC Lens bedroeg aan het einde van het seizoen één punt. Bovendien vloog PSG er in de achtste finale van de Champions League al uit tegen Bayern München (2-0 en 1-0 verlies).

Racisme

Het nieuws over mogelijk racisme in zijn tijd bij OGC Nice, waar hij een seizoen eerder trainer was, deed de positie van Galtier geen goed. Hij zou zich negatief hebben uitgelaten over de hoeveelheid 'zwarte' en islamitische spelers in zijn selectie. Hierdoor zouden de fans in Nice zich niet kunnen identificeren met de club.
In april kwam een mail van directeur Julien Fournier aan teameigenaar Dave Brailsford met deze uitspraken naar buiten. Galtier heeft altijd ontkend.

Vertrek

Woensdag communiceerde Paris Saint-Germain niet verder te gaan met de Franse coach, die nog een contract had tot en met 2024. Naar verluidt krijgt hij zo'n 6 miljoen euro mee. "We bedanken hen voor het professionalisme en de inzet die ze gedurende het seizoen hebben getoond", schrijft de club over Galtier en zijn assistenten die eveneens vertrekken.
Het is geen geheim dat de Franse landskampioen Luis Enrique op het oog heeft als opvolger. De voormalig Spaans international stond tussen 2014 en 2017 aan het roer van FC Barcelona. Daarna werkte hij als bondscoach van Spanje. Na de verrassende uitschakeling in de achtste finale van het WK tegen Marokko nam hij afscheid.

Waar volg je het sportnieuws?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie