Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ligue 1 | PSG-voorzitter wil weg uit Parc des Princes, fans eisen ontslag burgemeester van Parijs

Menno Waebeke

Geupdate 12/02/2024 om 14:08 GMT+1

Paris Saint-Germain voorzitter Nasser Al-Khelaïfi wil met zijn club het Parc des Princes verlaten. Dat vertelde de zakenman uit Qatar bij een UEFA-bijeenkomst. Al-Khelaïfi wil zo snel mogelijk een eigen stadion uit de grond stampen, nadat de gemeenteraad van Parijs besloot dat het stadion niet verkocht mag worden aan PSG. De supporters zijn woest.

Stadion Parc des Princes.

Foto: Getty Images

Het besluit van de gemeenteraad is een doorn in het oog voor Al-Khelaïfi, die geen andere uitweg ziet voor PSG dan zelf een stadion te bouwen. PSG speelt sinds 1974 al in het Parc des Princes, nadat het stadion in 1972 werd geopend. De club ging in 2011 naar de Qaterese eigenaren.
PSG heeft de afgelopen jaren ruim 85 miljoen euro geïnvesteerd in zijn stadion en wil dat in de toekomst alleen blijven doen als het zelf eigenaar wordt van het onderkomen. De Parijse burgemeester Anne Hidalgo verzette zich daar eerder al fel tegen. "Parc des Princes is niet te koop. Het is uitzonderlijk erfgoed voor de Parijzenaren", klonk het begin dit jaar.
De fans van PSG zijn niet blij met de ontwikkelingen. Tijdens het thuisduel met OSC Lille (3-1) hield de harde kern een spandoek omhoog met een duidelijke boodschap. "Hidalgo vermoordt de stad en zijn magie", viel er te lezen. De supportersgroep Collectif Ultras Paris eist dan ook het ontslag van de burgemeester.

PSG hoort in Parc des Princes

Loco-burgemeester Pierre Rabadan hoopt echter dat er nog een andere oplossing komt. "We moeten met elkaar in gesprek blijven gaan. We willen dat PSG in het Parc des Princes blijft. Daar is de club opgericht, opgegroeid en heeft het zijn historie geschreven."
Rabadan herinnert de leiding van PSG bovendien aan het langlopende contract. "De club heeft een contract getekend met het Parc des Princes tot 2043", vertelt de voormalig rugbyspeler, die ook aangeeft te zijn geschrokken van het vijandige klimaat in de richt van zijn collega Hidalgo.

Waar volg je het sportnieuws?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van zwemmen tot atletiek volg je hier bij Eurosport. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie