Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Voetbal | PSG accepteert bod van Al-Hilal, Mbappé kan 700 miljoen per jaar verdienen

Menno Waebeke

Gepubliceerd 25/07/2023 om 12:49 GMT+2

Paris Saint-Germain heeft een bod van 300 miljoen van Al-Hilal op Kylian Mbappé geaccepteerd. De Franse topspits kan in een jaar 700 miljoen euro verdienen bij de Saudische club. Daarna zou Mbappé bovendien transfervrij de overstap kunnen maken naar Real Madrid, waar hij al een persoonlijk akkoord mee zou hebben. De Fransman reageert voorlopig alleen op een grap van NBA-ster Antetokounmpo.

Kylian Mbappé.

Foto: Getty Images

Het extreme bod op Kylian Mbappé werd maandag door onder andere L'Équipe en The Athletic naar buiten gebracht. De 300 miljoen euro zou een recordtransfer betekenen. Op dit moment is Neymar nog de duurste speler ter wereld, de Braziliaan maakte in 2017 voor 222 miljoen de overstap van FC Barcelona naar PSG.
Mbappé wordt in Parijs door de directie behoorlijk naar de uitgang gedreven. De sterspeler heeft nog maar een eenjarig contract en PSG wil koste wat het kost nog geld overhouden aan een eventuele transfer. Aangezien Mbappé weigerde bij te tekenen, werd hij uit de selectie gezet.
Het is nog niet bekend of Mbappé zelf interesse heeft om in Saoedi-Arabië te gaan voetballen, maar als hij dat doet kan hij een astronomisch bedrag opstrijken. Al-Hilal is namelijk bereid om de aanvaller 700 miloen euro per seizoen te betalen. Alles met het doel om het land een positief imago te geven (sportswashing) en uiteindelijk het WK van 2030 te mogen organiseren.

Mbappé grapt met NBA-ster

Het nieuws zorgt voor veel commotie in de voetbalwereld en ook in andere sporten wordt er flink over de mogelijke transfer gepraat. NBA-ster Giannis Antetokounmpo grapte op Twitter dat hij wel in de plaats van Mbappé naar Saoedi-Arabië wil trekken. "Al-Hilal, jullie mogen mij nemen, ik lijk op Mbappé.”
De PSG-aanvaller kon het grapje van Antetokounmpo wel waarderen en reageert op de tweet met een hoop lachpoppetjes. Het is voorlopig de enige reactie die Mbappé op het uitgelekte nieuws heeft gegeven. Naar verluidt staat de wereldkampioen eerder open voor een vertrek naar Real Madrid.

Tottenham Hotspur

Over de nieuwe bestemming van Mbappé gaat naar alle waarschijnlijkheid nog wel een aantal dagen tot weken gesproken worden. Naast Real Madrid en Al-Hilal worden ook Chelsea, Manchester United, Internazionale, Tottenham Hotspur en Barcelona genoemd in de strijd om de doelpuntenmachine.
Voor een van de genoemde clubs wordt het echter een lastig verhaal. In een interview vertelt Mbappé dat hij zichzelf niet echt naar Tottenham Hotspur ziet gaan. "Het is een prachtige club. Je moet nooit nooit zeggen, maar ik denk niet dat het gaat gebeuren", lacht de Fransman.

Waar volg je het sportnieuws?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van atletiek tot tennis volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie