Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

La Liga | FC Barcelona sluit nieuwe lening van bijna 1,5 miljard euro voor verbouwing Camp Nou

Yannick Wezenbeek

Geupdate 25/04/2023 om 12:12 GMT+2

FC Barcelona is definitief rond met investeerders over een lening van 1,5 miljard euro. Met dat bedrag gaat Camp Nou verbouwd worden. Eerder werd al bekend dat de Spaanse grootmacht komend jaar gaat voetballen in Montjuïc. De verwachting is dat in november 2024 de club terugkeert in hun eigen thuishaven, al duren de werkzaamheden nog tot 2026.

Camp Nou krijgt een nog grotere stadioncapaciteit

Foto: SID

Een lening van 1,5 miljard klinkt heel gek voor een noodlijdende club als FC Barcelona. Maar volgens het businessplan levert het onder aan de streep vele miljoenen op. Jaarlijks zou het na de verbouwing van Camp Nou 247 miljoen euro kunnen bijschrijven.
Er hoeft pas begonnen te worden met aflossen van de lening na 2026. Dan is de verbouwing definitief klaar en kan er volgens de club flink geld verdiend worden.

Grotere capaciteit

Het nieuwe Camp Nou kent een hoop nieuwe features. Het grootste verschil is een uitschuifbaar dak. Maar ook de capaciteit zal groeien naar 105.000.
Verder komt er een schaatsbaan in het stadion en een thuishaven voor de basketbalploeg. Verder wordt er gedacht aan hotels en kantoren.

Montjuïc

Door de verbouwingen aan het huidige stadion gaat FC Barcelona komend jaar voetballen in Estadi Olímpic Lluís Companys in Montjuïc. Daar kunnen nog altijd 54.000 supporters terecht.
De verbouwingen aan Camp Nou beginnen deze zomer. De club hoopt in november 2024 weer terug te keren in hun nieuwe thuisbasis. De verbouwingen lopen tot 2026.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie