Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Premier League | Conte ontslagen bij Tottenham Hotspur - Nagelsmann lijkt logische vervanger

Maurits ten Kate

Geupdate 27/03/2023 om 12:31 GMT+2

Tottenham Hotspur en Antonio Conte gaan nu hun eigen weg. Dat maakte de Engelse topclub zondagavond laat bekend. Het ontslag komt een week na de heftige tirade van de Italiaanse oefenmeester nadat zijn team een 1-3 voorsprong had weggegeven bij Southampton. Cristian Stellini zal tijdelijk de plaats van Conte innemen, met ex-speler Ryan Mason aan zijn zijde.

Antonio Conte

Foto: Getty Images

"We danken Antonio voor zijn bijdrage en wensen hem het allerbeste voor de toekomst", aldus het persbericht van de Londense club
CEO Daniel Levy voegde eraan toe: "We hebben nog tien wedstrijden te gaan in de Premier League en we moeten vechten voor een plek in de Champions League. We moeten allemaal samenwerken."
De oud-coach van Italië beschuldigde zijn spelers na de wedstrijd tegen Southampton van 'egoïsme'. "We hadden elf spelers op het veld, ik zag elf egoïstische spelers, ik zag spelers die elkaar niet wilden helpen en die niet speelden met hart en ziel", aldus Conte.

Operatie

Nadat hij in februari een operatie om zijn galblaas te verwijderen was ondergaan, keerde hij aan het begin van deze maand terug bij de Spurs. Zijn assistent-coach Stellini had toen al een aantal wedstrijden langs de lijn gestaan.
De oefenmeester had onlangs aangegeven terug te willen naar Italië om dichter bij zijn familie in Turijn te zijn, maar dat lijkt Conte er niet van te weerhouden om zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan.
Naar verluidt zijn zowel Inter als AC Milan geïnteresseerd in de diensten van de Italiaan. Met Conte won Inter in 2021 hun eerste Scudetto na een droogte van maar liefst elf jaar.

Nagelsmann

Julian Nagelsmann, die vrijdag werd ontslagen bij Bayern München, wordt gezien als mogelijke opvolger bij de Londenaren. De jonge Duitse coach heeft internationaal veel aanzien.
"Nagelsmann is de naam die op de lippen ligt van elke Tottenham-fan", schrijft het Engelse Evening Standard. De Duitser zou 'openstaan' ​​voor een gesprek met de Noord-Londense club.
Er is echter concurrentie voor Spurs, want ook Real Madrid zou de voormalige trainer van Bayern München in de gaten houden. Carlo Ancelotti, wiens contract tot 2024 loopt, wordt gezien als de nieuwe bondscoach van Brazilië en dus zou de recent ontslagen Nagelsmann ook kunnen kiezen voor een avontuur in de Spaanse hoofdstad.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie