Yannick Wezenbeek

Gepubliceerd 10/04/2023 om 08:30 GMT+2

In de Premier League speelden Arsenal en Liverpool zondagavond gelijk. Hierdoor is de spanning om de titel om te snijden in Engeland. Toch is dat niet het gesprek van de dag. Een vermeende elleboogstoot van de grensrechter tegen linksback Andrew Robertson houdt de gemoederen bezig.

Andrew Robertson krijgt een tik van de grensrechter. Foto: Twitter

Een opmerkelijk moment bij Liverpool-Arsenal. In de rust gaat Robertson zijn beklag doen bij de assistent-scheidsrechter Constantine Hatzidakis. Daar is de grensrechter klaarblijkelijk niet van gediend waardoor het erop lijkt dat hij een elleboog uitdeelt aan de linksachter van Liverpool.
Nog voordat de wedstrijd was afgelopen reageerde de scheidsrechtersbond (PGMOL) dat er een onderzoek gestart is. "We zijn op de hoogte van het tussen Hatzidakis en Robertson tijdens de rust van de wedstrijd Liverpool tegen Arsenal op Anfield. We gaan de zaak bekijken.”

Spanning in Premier League

Bij rust stond Liverpool nog met 2-1 achter tegen koploper Arsenal. In de 87e minuut kwam de thuisploeg langszij door een doelpunt van Roberto Firmino. Door het puntenverlies van Arsenal is de spanning bovenin de Premier League bloedstollend.
Arsenal heeft nog altijd een voorsprong van zes punten op Manchester City, al heeft die ploeg een wedstrijd minder gespeeld. Met nog acht en negen wedstrijden te gaan kan de titel nog alle kanten op.

26 april

De voetballiefhebber zal 26 april rood omcirkeld hebben in de agenda. Dan treffen beide ploegen elkaar in Manchester. Grote kans dat de winnaar van die wedstrijd eind mei met de titel aan de haal gaat.
Arsenal won in 2004 voor het laatst het landskampioenschap. City werd de afgelopen twee jaar kampioen.