Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Premier League | Salah zwaar teleurgesteld na mislopen Champions League - "Hier is geen excuus voor"

Maurits ten Kate

Geupdate 26/05/2023 om 11:37 GMT+2

Manchester United heeft donderdagavond de inhaalwedstrijd tegen Chelsea met 4-1 gewonnen en door die zege loopt Liverpool, een grote naam in het internationale voetbal, het miljardenbal mis. De ploeg van Jürgen Klopp kan de vierde plaats niet meer bereiken nadat ook Newcastle zich deze week verzekerde van een plek bij de top-4. Mohamed Salah uitte zijn teleurstelling op Twitter en Instagram.

Mohamed Salah

Foto: Getty Images

Voor het eerst in zes jaar doet Liverpool FC komend seizoen niet mee aan de Champions League. In plaats daarvan verzekerde aartsrivaal Manchester United zich van hun plaats in het miljardenbal na een klinkende 4-1 overwinning op Chelsea.
Met nog een wedstrijd te gaan staan ​​the Reds vijfde met 66 punten en kunnen ze Newcastle United ook niet meer van de vierde plaats verdrijven. In plaats daarvan zal Liverpool het moeten doen met een plek in de Europa League.
Liverpool-aanvaller en ster Mohamed Salah gaf toe dat hij kort na het laatste fluitsignaal tussen United en the Blues zwaar teleurgesteld was. "Ik ben er kapot van. Hier is geen excuus voor", schreef de Egyptenaar op Twitter en Instagram.

Inhaalrace

Dat het team überhaupt weer mocht dromen van een plek in de Champions League was te danken aan een inhaalrace aan het einde van het seizoen. Het team van Klopp is tien wedstrijden ongeslagen en won er daarvan zeven.
"We hebben alle kansen gehad om ons te kwalificeren voor de Champions League maar we hebben gefaald", vervolgde de post. "Wij zijn Liverpool en kwalificeren voor deze competitie is het absolute minimum. We hebben jullie en onszelf in de steek gelaten", aldus de Egyptenaar.
Vooral aan het begin van het Premier League-seizoen was Liverpool geen schim van wat het de laatste jaren is geweest. De titelaspiraties konden al heel snel de koelkast in en verder dan plek vijf is de ploeg van Jürgen Klopp nooit gekomen. Als gevolg daarvan gaan een aantal spelers vertrekken uit de stad van de Beatles. Naby Keita, James Milner en aanvaller Roberto Firmino gaan zeker weg en een vertrek van andere spelers wordt niet uitgesloten.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie