Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Premier League | Arsenal breekt Premier League-record en strikt toptarget Declan Rice

Menno Waebeke

Geupdate 15/07/2023 om 12:25 GMT+2

Declan Rice heeft voor 122 miljoen euro de overstap gemaakt van West Ham United naar Arsenal. De Londenaren breken met de spraakmakende transfer het transferrecord in de Premier League dat op naam stond van Jack Grealish. Arsenal had stevige concurrentie voor de Engels international, maar wist uiteindelijk directe concurrent Manchester City af te te troeven in de strijd om de middenvelder.

Declan Rice.

Foto: Getty Images

Jack Grealish maakte in de zomer van 2021 voor 117 miljoen euro de overstap van Aston Villa naar Manchester City, maar Arsenal gaat daar dus nu met een aantal miljoenen overheen. De defensieve middenvelder brak in 2017 definitief door in Birmingham en debuteerde een jaar later in het Ierse nationale elftal.
Door zijn goede prestaties werd Rice - die werd geboren in Engeland en grootouders heeft uit Ierland - echter ook steeds vaker genoemd bij het Engelse elftal. Na drie interlands voor Ierland besloot de controleur over te stappen. Met de Engelse selectie ging Rice achtereenvolgens naar het EK en het WK.

Edson Álvarez

Met de recordtransfer heeft Aston Villa opeens genoeg geld om uit te geven op de transfermarkt. Allereerst wil men vanzelfsprekend een waardige opvolger aantrekken voor de vertrokken Rice. Een van de meest genoemde namen voor die vacature is die van Edson Álvarez.
De middenvelder van Ajax leek op weg naar Borussia Dortmund, maar die deal ketste de afgelopen weken verrassend af. West Ham heeft donderdag voor het eerst een officieel gesprek gevoerd met de Amsterdammers. Naar verluidt staat Alvarez zelf wel open voor een stap naar de Premier League.

Waar volg je het sportnieuws?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van atletiek tot tennis volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie