Geld maakt niet gelukkig
Afgelopen zomer werd er een hele grote portemonnee open getrokken om AC Milan weer naar de top te brengen. Chinese investeerders pompten honderden miljoenen in de gevallen reus en de vooruitzichten waren rooskleurig. De Milanezen gaven 194 miljoen euro uit op de transfermarkt en kondigden iedere dag wel weer een nieuwe speler aan, met Leonardo Bonucci als het grote pronkstuk van de nieuwe collectie.
De realiteit is echter bikkelhard. Dit ondervond trainer Vicenzo Montella. De Italiaanse oefenmeester wist acht van zijn eerste veertien wedstrijden niet te winnen en mocht vervolgens zijn koffers pakken. De beslissing om Gennaro Gattuso aan te stellen als trainer kreeg aanvankelijk nog een hoop kritiek, maar inmiddels lijkt de bikkelharde Italiaan de Rossoneri weer op de rails te hebben gekregen. Na een valse start tegen Benevento, waar de doelman van de laagvlieger een punt redde, mag er weer omhoog worden gekeken. AC Milan bleef tien wedstrijden op rij ongeslagen en staat inmiddels zesde in de Serie A.
Voetbal
De derby van Milaan: rivalenstrijd voor een Champions League ticket
03/04/2018 OM 09:22

Ups and downs voor Inter
Waar AC Milan weer naar boven kan kijken, zijn er bij Inter al een heleboel harten gebroken. Nog nooit begon de ploeg van Spalletti het seizoen zo goed als dit jaar. De eerste zestien duels werden niet verloren en op negen december stond Inter zelfs bovenaan na een gelijkspel tegen Juventus. Eindelijk leek het kampioenschap weer in bereik voor Inter. Maar na de 0-0 tegen Juventus ging alles bergafwaarts.
Inter wist de volgende zeven wedstrijden niet te winnen en tuimelde helemaal naar plek vier op de ranglijst. Het gat op koploper is inmiddels twintig punten en de fans zijn wakker geworden uit hun mooie droom. Met een zwaar programma kan in de slotfase van de competitie het Champions League ticket van de ploeg van Spalletti nog wel eens in gevaar komen.
In het thuisduel tegen AC Milan kreeg Mauro Icardi het flink op zijn heupen. De Argentijn, die al goed was voor 24 goals in de Serie A, maakte een hattrick in een 3-2 overwinning. Onder Gattuso won AC Milan wel van Inter in de Coppa Italia. Na verlenging stapte AC Milan met een 1-0 overwinning van het veld.
Zie AC Milan – Inter woensdag vanaf 18:30 op de Eurosport Player met commentaar van David Endt en Yordi Yamali!
Serie A
Inter pakt Champions League ticket
20/05/2018 OM 20:58
Serie A
Juventus pakt de zevende landstitel op rij!
13/05/2018 OM 20:50