Drama voor Napoli
Het drama voor de ploeg uit Napels in Florence begon al na vijf minuten. Giovanni Simeone werd neergelegd door Koulibaly. De Senegalees, die tegen Juventus nog de held was, werd na overleg met de videoscheidsrechter van het veld gestuurd, waardoor Napoli met tien man verder moest.
Het werd dus hard werken voor de ploeg van onder andere Dries Mertens, die het lastig had tegen Fiorentina. De ploeg uit Toscane domineerde de ploeg en kreeg al snel enkele kansjes, maar Pepe Reina keepte een goede pot. In de 34e minuut was het dan toch raak. Biraghi pompte de bal van achteruit naar voren en Simeone profiteerde optimaal. De Argentijn schoof de bal door de benen van Reina en zette Fiorentina op een 1-0 voorsprong.
Serie A
Inter pakt Champions League ticket
20/05/2018 OM 20:58
Hattrickheld Simeone
Na rust ging de ploeg van Stefano Pioli vrolijk door. Fiorentina voerde de druk hoog op en Pepe Reina had een drukke dag. Mertens kreeg een zeldzaam kansje, maar het was de ploeg in het paars die het net weer wist te vinden. Giovanni Simeone was het scherpste na een corner en schoot de 2-0 tegen de touwen. In de blessuretijd was het Giovanni Simeone die zijn hattrick compleet maakte. De zoon van Diego Simeone kwam oog in oog met Reina en faalde niet.
Door de eerste thuisoverwinning van Fiorentina op Napoli sinds 2009 kan Juventus in zijn handjes knijpen. Na de miraculeuze comeback van Juventus tegen Inter staat het nu weer vier punten voor op Napoli met nog drie wedstrijden op het programma.
Serie A
Juventus pakt de zevende landstitel op rij!
13/05/2018 OM 20:50
Serie A
Blijft Napoli in het spoor van Juventus?
29/04/2018 OM 15:50