Vanavond treft de ploeg uit Napels Fiorentina in het Stadio Artemio Franchi. Net als vorig jaar staan La Viola opnieuw op een achtste plek. Toch is dit een stuk minder teleurstellend dan het lijkt op het eerste gezicht. Fiorentina raakte afgelopen zomer sterkhouders Bernardeschi, Vecino, Ilicic, Borja Valero en Kalinic kwijt en moest daarom zelf ook de portemonnee trekken. Uiteindelijk werden er meer dan vijftien spelers binnen gehengeld.
Het absolute dieptepunt dit seizoen was echter het overlijden van aanvoerder Davide Astori. De 14-voudig Italiaans international overleed de dag voor de wedstrijd tegen Udinese aan een hartstilstand en dompelde heel Italië in rouw.
De rollercoaster van Napels
Serie A
Inter pakt Champions League ticket
20/05/2018 OM 20:58
Na een nederlaag tegen AS Roma en gelijke spelen tegen Inter en Sassuolo leek het definitief gedaan voor Napoli. De ploeg van Maurizio Sarri leek zijn eigen glazen ingegooid te hebben en de droom van de Scudetto was in duigen gevallen. Uit bij Juventus leek Napoli ook geen wonder te kunnen forceren. De Turijnse defensie leek te sterk te zijn Koulibaly in de absolute slotfase prachtig een corner van Callejon inkopte.
Napoli heeft nu slechts een puntje minder dan Juventus en is compleet afhankelijk van de mannen van Allegri. Juventus moet echter nog op bezoek bij AS Roma, terwijl het programma van Napoli een stuk minder zwaar lijkt. Is er dan toch nog een stunt in de maak?

stand serie a

Foto: Eurosport

Eurosport Player: nu eerste 7 dagen gratis
Fiorentina - Napoli is zondag vanaf 18:00 uur LIVE te zien op de Eurosport Player. Hier kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Nu de eerste zeven dagen gratis. Daarna ben je al Eurosport Player-member voor € 29,99 per jaar. Dus, wil je letterlijk geen seconde missen van alle live actie, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Serie A
Juventus pakt de zevende landstitel op rij!
13/05/2018 OM 20:50
Serie A
Napoli verspeelt titelkansen tegen Fiorentina
29/04/2018 OM 18:03