Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Serie A | Juventus weer de nummer drie van Italië na kwijtschelden puntenstraf

Yannick Wezenbeek

Geupdate 20/04/2023 om 19:06 GMT+2

Juventus is met succes in beroep gegaan tegen de puntenstraf die werd uitgedeeld vanwege het financieel sjoemelen met cijfers. Het verloor eerder dit jaar vijftien punten maar krijgt deze nu terug op de ranglijst. Hierdoor staat de Italiaanse grootmacht ineens op een derde plek, die plek geeft recht op Champions League-voetbal.

Logo van Juventus

Foto: Getty Images

In januari werd Juventus gestraft voor financiële vergrijpen. Het zou waardes van spelers hoger inschatten bij ruildeals om zo de jaarcijfers te verbeteren. Ook zouden spelers in de coronaperiode zwart doorbetaald zijn.
De Italiaanse club kreeg vijftien punten in mindering en zakte naar een tiende plek. Maar in hoger beroep werd de straf toch kwijtgescholden. Volgens de rechter is er onvoldoende bewijs.

Champions League

Hierdoor stijgt Juventus van plek 7 naar plek 3 op de ranglijst. Een verschil tussen dag en nacht. Plek 7 was niet genoeg voor Europees voetbal terwijl de derde positie op de ranglijst goed genoeg is voor Champions League voetbal.
Helemaal zeker is de club nog niet. De aanklager mag van de rechter een nieuw onderzoek starten. Het moet dan komen met betere onderbouwing om de strafeis te handhaven. In mei is er definitief duidelijkheid.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van Formule 1 tot veldrijden en van voetbal tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie