Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

CL | Bayern en Benfica hopen op wonder in tweede kwartfinalewedstrijden

Dave Kornuyt

Geupdate 19/04/2023 om 10:10 GMT+2

In de Champions League hopen twee ploegen op een wonder op woensdagavond. Bayern Munchen gaat een 3-0 uitnederlaag tegen Manchester City proberen te herstellen. Benfica moet in Italië een 2-0 achterstand op Internazionale goed maken.

Dayot Upamecano et Erling Haaland à l'issue de Manchester City - Bayern Munich

Foto: Getty Images

Ook onder nieuwe trainer Tomas Tuchel heeft Bayern München de juiste weg nog niet gevonden. Afgelopen weekend won de Duitse formatie alweer niet tegen Hoffenheim (1-1), na de harde nederlaag in Manchester in het eerste duel vorige week (3-0).
Toen was de defensie van Bayern de gebeten hond. Met name Dayot Upamecano stapelde fout op fout, iets waar City-coach Pep Guardiola zijn tactiek op af had gesteld. Bayern had namelijk meer balbezit in de wedstrijd, 56% om 44%. En liet de Franse verdediger continue aan de bal komen om hem vervolgens onder druk fouten te laten maken.
De opbouwblunders van de Fransman leverde The Citizens meerdere grote kansen en zelf doelpunten op. Tuchel zal iets moeten bedenken om niet weer ten onder te gaan tegen de Engelsen.
Aan de andere kant gaat het Manchester City juist voor de wind. De ploeg is in topvorm en is bezig Arsenal te achterhalen in de titelrace. Daarnaast is fenomeen Haaland ook nog eens in topvorm en breekt record naar record. Upamecano slikt ondertussen nog een keer en zal vooral hopen dat Matthijs de Ligt hem bijstaat in de duels met de Noorse superspits.
Vermoedelijke opstelling Bayern: Sommer; Pavard, Upamecano, De Ligt, Davies; Kimmich, Goretzka; Coman, Musiala, Sané; Müller.
Vermoedelijke opstelling City: Ederson; Walker, Stones, Dias, Aké, Rodri, De Bruyne, Gündogan; Silva, Grealish, Haaland.

Roger Schmidt

De voormalig PSV-trainer Roger Schmidt kende een droomstart bij Benfica en reeg de zeges aaneen. Nu is er zowaar een minder fase te noteren in Lissabon. Benfica verloor drie wedstrijden op rij. Eerst de topper tegen FC Porto, toen vorige week het eerste duel met Inter en afgelopen weekend werd in de laatste minuut verloren van middenmoter Chaves (1-0).
De Portugezen kunnen zich vooral vasthouden aan het feit dat ze beter waren dan Inter aan het begin van de tweede helft en tegen de verhoudingen in achter kwamen door een doelpunt van Barella. De Italianen zijn daarnaast al weken niet in goeden doen.
Internazionale won voor het laatst een wedstrijd in de Serie A op 5 maart en verloor daarna alle thuiswedstrijden. Voor Denzel Dumfries, Stefan de Vrij en teamgenoten is het dus allesbehalve beslist.
Vermoedelijke opstelling Inter: Onana; Darmian, Acerbi, Bastoni; Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco; Dzeke, Martinez.
Vermoedelijke opstelling Benfica: Vlachodimos; Junior, Otamendi, Silva, Grimaldo; Chiquinho, Luis; Aursnes, Silva, Mario; Ramos.

Waar volg je het sportnieuws?

Al het laatste sportnieuws van Formule 1 tot veldrijden en van voetbal tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel