Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

CL | De Ligt absolute uitblinker bij winst Bayern München op PSG, Spurs stelt teleur tegen AC Milan

Menno Waebeke

Geupdate 09/03/2023 om 11:04 GMT+1

Bayern München heeft zich met een 2-0-overwinning relatief eenvoudig geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League. De Duitsers waren in eigen huis te sterk voor Paris Saint-Germain. Matthijs de Ligt was de grote uitblinker aan de kant van de Duitsers. Tottenham Hotspur kwam op dezelfde avond niet verder dan een bloedeloos gelijkspel tegen AC Milan.

Matthijs de Ligt in duel met Lionel Messi.

Foto: Getty Images

Bayern München moest in de eigen Allianz Arena een 1-0-voorsprong verdedigen na de eerdere overwinning in Parijs. In de eerste helft kwam de thuisploeg een aantal keren flink onder druk te staan. Doelman Yann Sommer maakte een enorme fout, waarna middenvelder Vitinha de bal in het lege doel kon schieten. De Portugees had echter niet gerekend op een geweldige tackle van Matthijs de Ligt op de doellijn.
Het was zeker niet de enige, cruciale ingreep van de Nederlander die na zijn overstap van Juventus inmiddels helemaal zijn draai heeft gevonden bij zijn nieuwe club. Het lukte Paris Saint-Germain in het eerste bedrijf niet om te scoren en in de tweede helft lag de bal er aan de andere kant in. Eric Maxim Choupo-Moting deed zijn oude club veel pijn met de openingstreffer en invaller Serge Gnabry zorgde zelfs nog voor de 2-0-eindstand.

Focus op competitie

Na afloop van de achtste finale verschijnt De Ligt met een goed gevoel voor de camera. "We bekijken het wedstrijd per wedstrijd. We zijn nu geplaatst voor de kwartfinale, maar die zijn pas na de interlandbreak. We hebben nu eerst nog twee competitiewedstrijden."
De Oranje-international wil zijn club niet als topfavoriet bombarderen. "Er zijn veel geweldige teams in de Champions League. Titelverdediger Real Madrid is in dit toernooi altijd net een ander team. Ik ga nu van de overwinning genieten en dan zien we wel wie we in de volgende ronde loten."

Zwitserse chocolade

Bayern-doelman Sommer was na afloop zijn Nederlandse teamgenoot enorm dankbaar. De Zwitser - die de zwaar geblesseerde Manuel Neuer vervangt - erkent dat zonder hij zonder De Ligt de schlemiel van de eerste helft was geweest. "Dat was een ongelofelijke redding."
"Ik heb het al een paar keer gezegd, ik zet een vrachtwagen met Zwitserse chocolade voor zijn deur. Het is echt geweldig wat hij daar deed, als het daar was misgegaan, hadden we een heel ander wedstrijdverloop kunnen krijgen."

Oliedollars kopen geen prijzen

Sinds de overname van Paris Saint-Germain door Qatari Nasser Al-Khelaifi proberen de Parijzenaren wanhopig de cup met de grote oren in de prijzenkast te kunnen zetten. Vijf van de laatste zeven pogingen strandden echter al in de achtste finales. In 2020 werd wel de finale bereikt, maar die verloor PSG van plaaggeest Bayern München.

Tottenham scoort niet

Op hetzelfde tijdstip moest ook Tottenham Hotspur een 1-0-achterstand zien goed te maken. In eigen huis stelde de ploeg van Antonio Conte echter flink teleur. De Engelsen kwamen nauwelijks tot grote kansen en ook in de tweede helft ging het van kwaad tot erger voor de Spurs.
De Argentijnse verdediger Cristian Romero kreeg rood na een domme tweede gele kaart en met tien man werd de klus zeker niet makkelijker. In de absolute slotfase was aanvoerder Harry Kane toch nog dicht bij een treffer, maar zijn poging werd gestopt door Mike Maignan. AC Milan plaatst zich met het gelijkspel voor het eerst sinds elf jaar weer voor de kwartfinales. Arnaut Danjuma bleef de hele wedstrijd op de bank bij Tottenham.

Waar volg je het sportnieuws?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van schaatsen tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel