Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

CL | Uitblinker Victor Osimhen gunt ploeggenoot strafschop en grijpt daarom naast hattrick

Mathieu Hilgersom

Geupdate 16/03/2023 om 10:06 GMT+1

Victor Osimhen heeft zich woensdagavond in de Champions League laten zien als afmaker én teamspeler. De spits van Napoli had bij een 2-0 stand de hele doelpuntenproductie op zich genomen tegen Eintracht Frankfurt, maar greep naast een hattrick omdat hij een goal gunde aan zijn ploeggenoot Piotr Zielinski. De Pool bepaalde vanaf de stip de eindstand op 3-0.

Victor Osimhen stal de show thuis tegen Eintracht Frankfurt

Foto: Getty Images

De Nigeriaanse aanvaller is al het hele seizoen in bloedvorm. In 28 wedstrijden was hij 23 keer trefzeker.
Ook in het uitduel bij Eintracht Frankfurt, drie weken geleden, scoorde hij. Al ging het na afloop meer over zijn weergaloze assist met de hak bij de treffer van Giovanni Di Lorenzo. De wedstrijd eindigde in 0-2, waardoor de return op voorhand niet meer dan een formaliteit leek.
Het was niet alleen de score waardoor dit gevoel overheerste. Vooral de manier waarop Napoli zijn tegenstander versloeg, beloofde weinig goeds voor de nummer zes van de Bundesliga die ook nog eens zonder fans naar Italië was afgereisd.

Klasse beter

Woensdag was Napoli opnieuw een klasse beter. De koploper van de Serie A stuurde de tegenstander van het kastje naar de muur. Di Lorenzo and Matteo Politano waren met hun combinatiespel opgrijpbaar met Zielinski daar dartelend tussendoor.
Osimhen stal echter de show. Zijn kopbal bij de 1-0 verraadde zijn enorme kwaliteiten. Hoewel hij onbegrijpelijk alle ruimte kreeg van de Duitse defensie knikte hij de bal heerlijk tegen de touwen. De aanvaller hing hoog in de lucht en raakte de bal snoeihard en tegendraads voordat hij in het doel verdween.

Geen hattrick

De laatste Duitse hoop ebde weg toen de 24-jarige Nigeriaan vlak na rust ook van dichtbij de 2-0 scoorde. De 3-0 had hij ook op zijn naam kunnen krijgen. De spits gunde Zielinski, die de penalty zelf versierde, echter de strafschop. Daarmee liet Osimhen de kans op een hattrick lopen.
"Piotr vroeg of hij hem mocht nemen. Dat vond ik geen probleem. Ik ben een teamspeler", sprak de spits na afloop tegen de internationale pers. "Het maakt niet uit wie scoort, als het team maar wint. Zo denk ik er niet alleen over. Dat geldt voor het hele team. En dat is precies onze kracht."
3-0 was ook de eindstand. Osimhen haalde het laatste fluitsignaal niet. Coach Luciano Spalletti wisselde hem na ruim 80 minuten. Het applaus klaterde van de tribunes van het Diego Armando Maradona Stadium.

Winst Real Madrid

Door de 5-2 zege van Real Madrid bij Liverpool was de return tussen de twee finalisten van vorig jaar geen moment spannend. Desondanks was de wedstrijd in de Spaanse hoofdstad zeer de moeite waard. De kansen gingen over en weer, waarbij Real Madrid het meeste balbezit had.
In de tweede helft maakte de titelverdediger het verschil. Karim Benzema tikte binnen op aangeven van Vinicus Junior die de bal zelf in eerste instantie niet goed kon verwerken: 1-0.
Real Madrid is daarmee klaar voor de kwartfinale én de kraker zondag tegen FC Barcelona. Op bezoek bij de koploper krijgt de ploeg van trainer Carlo Ancelotti een laatste kans om nog voor de titel te strijden. Het verschil in La Liga is momenteel negen punten.

Waar volg je het sportnieuws?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van schaatsen tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel